SİYASET
Giriş Tarihi : 28-03-2023 17:48

Bülent Tezcan, CHP anket sonuçlarını açıkladı

CHP'li Bülent Tezcan, parti olarak ellerindeki son anket sonuçları hakkında açıklamalarda bulundu. Sonuçlara göre, Kılıçdaroğlu ve Erdoğan arasındaki fark açılıyor.

Bülent Tezcan, CHP anket sonuçlarını açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ellerindeki son kamuoyu araştırmasının sonuçları hakkında değerlendirmede bulundu.

Bülent Tezcan, cumhurbaşkanlığı yarışına dair Karar TV’den Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularını yanıtladı. 

Anket sonuçları sorulan CHP’li Tezcan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun önde olduğunu belirtti. Tezcan, “Anketlere baktığımızda şunu söyleyeyim, 5 ila 10-11-12 puan arasında fark gözüküyor Erdoğan ile Kemal Bey arasında. Farklı anketlerde farklı sonuçlar var. Bu oturacaktır” dedi.

'SEÇMEN İKİ ŞOK YAŞADI ÜST ÜSTE' 

Bülent Tezcan’ın anket sonuçları değerlendirmesi şöyle: 

"Şu anda çok güçlü bir şekilde kampanyamız devam ediyor. Seçmendeki karşılığını daha erken onu ölçmek için. Şöyle zannediyorum; seçmen iki şok yaşadı üst üste. Birincisi masa devam ediyordu, birden ‘acaba dağılıyor mu?’ diye şok yaşadı. Arkasından çok kısa sürede yeniden, daha güçlü bir formülle seçmenin önüne çıktı ve adayını açıkladı.
Ben bunun sonuçlarının önümüzdeki süreçteki ölçümlerde net olarak ortaya çıkacağını düşünüyorum. Ama ilk verilerden görüyoruz ki umutlar yükseldi. Daha ham sonuçları çıkanlar var, ama anketlere baktığımızda şunu söyleyeyim, 5 ila 10-11-12 puan arasında fark gözüküyor Erdoğan ile Kemal Bey arasında. Farklı anketlerde farklı sonuçlar var. Bu oturacaktır.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN ANKET SONUÇLARI UYARISI: REHAVETE KAPILMAYIN

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde partisine mensup belediye başkanlarıyla düzenlediği toplantıda anket sonuçları hakkında dikkati çeken ifadeler kullanmış ‘rehavet’ uyarısı yapmıştı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuşmuştu:

“Bize de yüksek anketler geliyor ama kampanyayı sanki kafa kafaya bir yarış varmış gibi yürüteceksiniz. Rehavete kapılmayacaksınız. Sadece oylarımızın çok olduğu yerlere değil, az olduğu yerlere de odaklanın. Arkadaşlar bazen beni de bir yerlere götürüyor. Alkış kıyamet kopuyor. 'Seçimi kazandık' gibi bir hava oluşuyor. Halbuki bizim partililerimizin ağırlıklı olduğu bir yer. Körler sağırlar birbirini ağırlar durumu oluyor. Bizim farklı yerlere yönelmemiz gerek.”

AdminAdmin