EKONOMİ
Giriş Tarihi : 26-10-2023 01:22

Çalışmayan Emekliye 5 Bin TL'lik İkramiye Meclisten geçti!

Son Dakika Haberi... Cumhuriyetin 100. yılı olması sebebiyle emeklilere verilmesi planlanan bir defaya mahsus 5 bin TL'lik ikramiyeye ilişkin karar TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Çalışmayan Emekliye 5 Bin TL'lik İkramiye Meclisten geçti!

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verilmesini öngören yasa maddesi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

5 bin liralık ikramiyenin kasım ayının ilk yarısında emeklilerin hesaplara yatırılacak.

Genel Kurul’da grup önerileri ve Danışma Kurulu önerisinin ardından emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmesini de öngören Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine geçildi.

HERKES YARARLANAMAYACAK

Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla bir kereye mahsus olarak verilecek emekli ikramiyesi hakkında merak edilen ayrıntılar geçen günlerde Kabine Toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

Milyonlarca emekli yurttaştan sadece bir bölümünün yararlanamayacağı ikramiye dul ve yetim aylığı alanlara ise kısmi olarak ödenecek.

Sadece çalışmayan emekliye verileceği için tartışma konusu olan 5 bin liralık emekli ikramiyesiyle ilgili son noktayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan koydu. Bakan Işıkhan “Biz düzenlemeyi tamamladık. Çalışan emeklileri kapsam dışında bıraktık. Emekli ikramiyeleri ile ilgili kapsam genişlemeyecek” dedi.

AdminAdmin