İSTANBUL
Giriş Tarihi : 05-03-2024 00:00

Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem: İstanbul'da da hissedildi

AFAD, saat 21.38'de Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem: İstanbul'da da hissedildi

AFAD'ın aktardığı verilere göre, Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin derinliği 10.44 km olarak kaydedildi.

Deprem, İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

AFAD'dan ilk açıklama

AFAD'dan depreme ilişkin yapılan ilk açıklamada, "an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığı" belirtildi. Açıklama şöyle:

"Çanakkale ilimizin Yenice ilçesinde saat 21.38’de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız"

Bakan Yerlikaya: olumsuz bir durum yoktur

İçişleri Bakanlığı Ali Yerlikaya depremin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sunan Yerlikaya, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"Çanakkale Yenice'de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz"

İstanbul Valisi Gül'den açıklama

İstanbul Valisi Davut Gül, "AFAD verilerine göre, Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem, İstanbul'dan da hissedilmiş olup, şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" ifadelerini kullandı.

Çanakkale Valisi: Hemşehrilerimize geçmiş olsun

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, "Yapılan taramalara göre şu an için ilimizde herhangi olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Depremden etkilenen hemşehrilerimize 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorum" açıklamasında bulundu.

Bakan Koca: İkinci kattan atlayan bir vatandaşımız hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremde korku nedeniyle ikinci kattan atlayan bir vatandaşın ağır yaralanarak hayatını kaybettiğini duyurdu.

Koca, "Bu akşam Çanakkale Yenice’de meydana gelen; Çanakkale yanı sıra Balıkesir ve İstanbul’da da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremde, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu: Takipteyiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da hissedilen depremle ilgili yaptığı açıklamada, “İstanbul’da da hissedilen Çanakkale merkezli 4.9 şiddetindeki depremden etkilenen tüm bölgelere geçmiş olsun. Şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum bilgisi mevcut değil, takipteyiz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin