GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-04-2024 23:27

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten 1 Mayıs çağrısı: Hep birlikte Taksim'e yürüyoruz

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 1 Mayıs için Taksim'e çağrıda bulundu. Toplanma alanı ve saatini paylaşan Çelik, "Hep birlikte Taksim'e yürüyoruz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten 1 Mayıs çağrısı: Hep birlikte Taksim'e yürüyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da Taksim Meydanı’nda gösteri ve yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıkladı. DİSK ise Yerlikaya’nın açıklamasının ardından AYM kararını hatırlatarak Taksim Meydanı’na çağrı yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bakan Yerlikaya’yı arayarak kararın gözden geçirilmesini talep etti.

Çelik, CHP'nin 1 Mayıs'ta izleyeceği yolu detaylarıyla KRT'ye anlattı. KRT TV Muhabiri Umut Taştan'ın sorularını yanıtlayan Çelik, şunları söyledi:

-CHP İstanbul İl Başkanlığı 1 Mayıs’ta ne yapacak?

"DİSK, KESK, TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ ve TMMOB toplantılar yaptılar ve karar aldılar. Sonuç şu DİSK ve TMMOB Saraçhane’den, KESK ve TTB de Beşiktaş’tan başlayarak Taksim’e yürümeyi planlıyor. Yani iki koldan Taksim’e bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sendikaların öncülüğünde planlanan bir kutlama olduğu için, biz de Saraçhane’den sendikaların arkasında toplanarak CHP İstanbul İl Başkanlığı olarak 39 ilçemizle katılım göstereceğiz. Ve o noktadan Taksim’e doğru yürümeyi planlıyoruz"

-Olası müdahale durumunda nasıl bir yol izlenecek?

"1 Mayıs kutlamalarının Taksim’de yapılması ile ilgili AYM kararı var. Dolayısıyla AYM kararına rağmen engellenmesi durumunda bir kere engelleme talimatını veren yetkililer, engelleme talimatını uygulayan bürokratlar ve kolluk kuvvetleri Anayasa’ya aykırı bir davranış içerisine girmiş olacaklardır. Biz barışçıl bir havada 1 Mayıs’ın geçmesi için güvenlik güçleriyle işçilerin, emekçilerin karşı karşıya gelmemesi için maksimum seviyede bir gayret göstereceğiz. Amacımız Taksim’e çıkıp 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamaktır. O gün tabii ki karşılaşacağımız hususlarla ilgili güvenlik güçlerinin yetkilileri ve İstanbul valisi ile iletişim halinde bir süreci yürüteceğiz. Barışçıl, hiç kimsenin burnu kanamadan, oraya giden ve 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen işçilere müdahale edilmeyen bir 1 Mayıs gerçekleşmesi arzusundayız"

Özgür Çelik, 1 Mayıs için sosyal medyadan da yer ve saat vererek Taksim'e çağrı yaptı. Çelik, "1 Mayıs'ta Taksim'e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz. 1 Mayıs Çarşamba Toplanma alanı: Saraçhane Saat: 10.00" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin