İSTANBUL
Giriş Tarihi : 07-01-2024 15:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul adayını açıkladı: Murat Kurum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11’i büyükşehir, 15’i il olmak üzere AK Parti'nin 26 adayını alfabetik sıraya göre açıklıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için Murat Kurum aday gösterildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul adayını açıkladı: Murat Kurum

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı. İstiklal Marşı'nın ardından Erdoğan kürsüye geldi, Erdoğan'ın konuşmasından önce AK Parti'nin 'Yeniden İstanbul' isimli seçim şarkısı çalındı.

Erdoğan konuşmasının ardından adayları açıklamaya geçti. Alfabetik sıraya göre şu isimler açıklandı: 

Artvin: Mehmet Kocatepe

Aydın: Mustafa Savaş

Balıkesir: Yücel Yılmaz

Bingöl: Erdal Arıkan

Bitlis: Nesrullah Tanğlay

Bursa: Alinur Aktaş

Çanakkale: Julide İskenderoğlu

Çankırı:  Hüseyin Filiz

Denizli: Osman Zolan

Düzce: Faruz Özlü

Edirne: Belgin İba

Elazığ: Şahin Şerifoğulları

Erzurum: Mehmet Sekmen

Eskişehir: İdris Nebi Hatipoğlu

Girasun: Aytekin Şenlikoğlu

Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Kastamonu: Tahsin Babaş

Kocaeli: Tahir Büyükakın

Muğla: Aydın Ayaydın

Ordu: Mehmet Hilmi Güler

Rize: Rahmi Metin

Samsun: Halit Doğan

Sinop: Yakup Üçüncüoğlu

Tokat: Eyüp Eroğlu

Yalova: Mustafa Tutuk

İstanbul: Murat Kurum

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'ADAYLARIMIZA ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLİYORUM'

"Yeniden İstanbul. Hazır mıyız? Aziz milletim sevgili İstanbullular, sizleri kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum.  Sizlerin şahsında 81 vilayetimizin tamamındaki teşkilat mensuplarımıza selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Teşrifleriniz için her birinize teşekkür ediyorum. Aşkınız için, sevdanız için salonlara sığmayan şu muhabbetiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Sözlerimin hemen başında geçtiğimiz günlerde vefat eden Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanımız Hüseyin Murat Uysal ile birlikte ebediyete uğurladığımız dava ve yol arkadaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. Rabbim ülkesinin, insanlığın huzuru selameti ve saadeti için çalışan vefakar insanların hepsinden ayrı ayrı razı olsun diyorum. Gazilerimize mevladan sıhhat ve afiyet temenni ediyorum. Asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz 50 bini aşkın vatandaşımızın her birini aynı şekilde buradan rahmetle anıyorum."

"İçimizdeki İsrail muhipleri rahatsız olsa da birileri istiyor diye biz kardeşlerimize, mazlum ve mağdurlara sırtımızı asla dönmeyeceğiz. Dün nasıl Bosna'daki, Kafkasya'daki kardeşlerimizin mücadelesine destek verdiysek bugün de tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında duracağız."

'YENİDEN İSTANBUL YENİDEN AK PARTİ'

"Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il belediye başkan adayımızı açıklamak üzere bir aradayız. Bu ilk tanıtım toplantısında milletimizin huzuruna çıkardığımız adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Biz rüştümüzü önce yerel yönetimlerde ispat ettik. Türkiye'de belediyecilik anlayışında yepyeni bir çığır açtık. Elde ettiğimiz başarılarla ülke yönetimine talip olduk. Yerel yönetimlerde bir referans haline geldik. Şehirlerimizin makus talihlerini nasıl tersine çevirdiysek ülkemizin kalkınma ve demokrasi eksiklerini tamamlamak için harekete geçtik. İstanbul 'çöp, çukur, çamur' diye tanımlanmıyor muydu? Şimdi de tüm Türkiye'de bu temizlik için yola çıktık. Şu anda karşımda bir slogan var 'Yeniden İstanbul Yeniden AK Parti', hazırız kararlıyız."

"Muhalefet partilerindeki belediyelerin faturasını da biz ödemek mecburiyetinde kalıyoruz. Amacımız, 31 Mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır. Adayları kapsamlı istişareler, araştırmalar, değerlendirmeler sonunda belirledik. Adaylarımızı tespit ederken şehirlerimizin her anında yanında olacak isimler olmasına dikkat ettik. Gençler fazla zamanımız yok. 31 Mart'a kadar 'Durmak yok yola devam' diyoruz."

'HİÇBİR İNSANIMIZIN BECERİKSİZLERE TIPIŞ TIPIŞ OY VERME MECBURİYETİ YOKTUR'

"Muhalefetin ideolojik adayları nedeniyle hak ettikleri hizmetten mahrum kalan vatandaşlarımıza mecbur değilsin diyoruz. Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. Nerede yaşarsa yaşasın kimse hizmetsizliğe mahkum değildir. Keyfini değil kentini düşünen, bahane üreten değil hizmet üreten adaylarla halkımızın karşısına çıkıyoruz. 15 Ocak'ta seçim startını vereceğiz ve sahaya ineceğiz.

Amacımız, 31 Mart 2024 seçimleri için de milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla çıkmaktır. Son sözü milletimize bırakacağız. Bizde milletle inatlaşma milletle küsme olmaz. Oy renginden dolayı hakaret etme asla olmaz. Tercih ne olursa olsun başımızın üstünde yeri var.

Her biri 28 Şubat sürecindeki provokasyonların kötü birer kopyası niteliğindeki oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. Mukaddes değerler doğrudan hedef alınıyor. Bunlar kendi yankı odalarından çıkıp içinde yaşadıkları toplumu tanımaya bile tenezzül etmezler."

"Bu kibirli cehaletin nerelere varabileceğini 28 Şubat döneminde hep birlikte gördük. Samimi bir üzüntüyle ifade etmek isterim ki bu kirli oyunun siyasetteki en büyük aparatı da hep CHP oldu. Kimi başka partilerin de bu sinsi oyunda rol almak için adeta can attığını görüyoruz. Her şey değişiyor ama CHP ve şurekasının başrolünü kimseye bırakmadığı toplum ve siyaset mühendisliği senaryoları hep aynı kalıyor. Puslu dönemlerin kadrolu provakatörlerine yeniden iş başı yaptırılırken 30 yıl önceki senaryolarını güncellemeyi dahi ihtiyaç duyulmuyor. Mezhep inançlar üzerinden pis bir oyun oynanmaktadır. Cumhuriyetimiz ve onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal yine istismara en elverişli malzeme olarak öne sürülüyor. Oysa bu milletin ne cumhuriyetle ne de Gazi Mustafa Kemal'le bir sıkıntısı ne bir problemi vardır. Bu kavramların arkasına saklanarak siyaset yapmak hassasiyet emaresi asla değildir. "

SÜPER KUPA AÇIKLAMASI

"Son dönemde kavramlar üzerinden sinsi oyunlar sahneleniyor Türkiye bu tuzağa düşmeyecek. Her karışı ter ve kanla sulanmış vatanda ameliyat yapmaya kalkanlara meydanın boş olmadığını göstermek boynumuzun borcudur. Riyad'dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size bir şey kazandırmaz. Samimi iseniz bunu ülke genelinde milli olarak ifade edin. İpleri emperyalistlerin elinde olan marjinalleri anlayabiliyoruz. Varoluşlarını yapıyorlar. Ülkemizin ikinci büyük partisinin Türkiye düşmanlarına kuyruk olmasıdır bizi üzen."

'ÖZGÜR EFENDİYİ DE ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

""CHP uzunca bir süredir siyaseten iflas etmiş durumdadır. Ne millete umut verebiliyorlar ne de proje ve vizyon namına ortaya bir fikir koyabiliyorlar. Parti içi iktidar kavgasını unutturmaktan başka işe yaramıyor bunlar. Özgür efendinin genel başkanlığı başlamadan vesayet gölgesinde bitmeye yüz tuttu. Milletimizi gerçek belediyecilikle buluşturup Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Özgür Özel, anayasal düzene kastetmekten tutuklanan bir teröristi cezaevinden tünel kazarak kurtarmanın derdine düştü."

"El ele, omuz omuza vererek İstanbul'u son 5 yıllık fetret devrinden mutlaka çıkartacağız. İstanbul'un bir beş yıl daha kaybetmeye artık tahammülünün kalmadığı tüm İstanbullular gibi biz de çok net görüyoruz. Yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. İstanbul asla ihmale gelmeyen, sürekli ilgilenilmesi, sorunlarına çözüm üretilmesi gereken bir şehirdir." 

AdminAdmin