SİVAS
Giriş Tarihi : 06-12-2022 19:02

Demirkaya’nın STSO’na hediyesi başkasına hediye edilmiş!

2020 yılında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken döneminde İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Oğuz Demirkaya tarafından STSO’na hediye edilen tablo kimliği belirsiz birine hediye edildi öğrenildi.

Demirkaya’nın STSO’na hediyesi başkasına hediye edilmiş!

2020 yılında Uzm. Oğuz Demirkaya tarafından tamamen el işçiliği göz nuru ile yapılan Sivas'ın değerlerinin, tarihi mekânları, ozanlarının görüntülerinin ve STSO’nun logosunun yer aldığı ve STSO’na hediye ettiği tablo STSO’nun yeni yönetimi tarafından kimliği belirsiz birine hediye edildi öğrenildi.

Demirkaya’nın geçtiğimiz günlerde Sivas Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi ile birlikte STSO’ya yeni yönetime yapılan hayırlı olsun ziyaretinde tablonun yerinde olmadığını görünce araştırmalar, soruşturmalar sonunda tablonun ismi açıklanmayan birine hediye edildiği öğrenildi.

Demirkaya STSO yönetimine yeni giren ve aynı zamanda ER-FE Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Bozyiğit ile iletişime geçerek kendisinin yaptığı ve STSO’ya hediye edilen tablonun nerede olduğunu sordu.

Niye kaldırıldığını sordu.

Demirkaya’nın whatsapp üzerinden STSO yönetim kurulu üyesi Feridun Bozyiğit ile yaptığı yazışmada kendisinin STSO’ya hediye ettiği Bakır Rölyef ve bugünkü değerinin yaklaşık 5 Bin TL olan tablonun ekteki yazışmada görüldüğü üzere hediye edildiğini öğrendi.

Demirkaya gazetemizin sorusu üzerine; “geçen gün STSO’ya hayırlı olsun ziyaretine gittiğimizde tablonun her zaman ki yerinde olmadığını gördüm. Orada soracaktım ama ortamı elektriklendirmek istemedim. Ama tablo duvarda iz yapmıştı. Feridun Bozyiğit’e bunu da söyledim. Tablo izini tamamen kaldırmak, silmek için oraya badana, boyada yapılması gerektiğine söyledim. Konuyu Mustafa Eken başkana da ilettim. Eken Başkan da “Dikkatimi çekti işte bunlar böyle insanlar Oğuz üstadım” dedi. Demirkaya son olarak; “Konuyu önümüzdeki günlerde Eken ile bir röportaj ile daha ayrıntılı gündeme getireceğiz. Bunlar geçen gün Sivas’a gelen yüce Türk devletimizin Sanayi Bakanına çerçevelenmiş, camlanmış fotoğraf layık gören ve bunu hediye olarak sunan bir zihniyet. Benim Eserimi hediye eden bu zihniyet anlaşılıyor ki, hediye ettikleri kişi Yüce Türk Devletimizin Bakanından daha değerli.  Allah Sivas’a, iş insanına yardım etsin. Takdir kamuoyunun” ifadelerine yer verdi.

 

AdminAdmin