İSTANBUL
Giriş Tarihi : 25-08-2022 08:04

İstanbul'da turistlere özel yeni tramvay seferlerine ilişkin teklif UKOME'den geçti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) ağustos ayı toplantısında, Galataport ile Beyazıt/Sultanahmet arasında turistlere özel tramvay seferleri yapılmasına ilişkin teklif kabul edildi.

İstanbul'da turistlere özel yeni tramvay seferlerine ilişkin teklif UKOME'den geçti

UKOME’nin ağustos ayı toplantısı, Yenikapı’daki Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar’ın başkanlığında yapılan toplantıda, okul ve servis ücretlerinin güncellenmesinin yanı sıra "Galataport-Beyazıt/Sultanahmet Arası Özel Raylı Sistem Sefer Hattı” düzenlenmesi ve deniz taksi ücretleri görüşüldü.

Aralık 2021’de hizmete başlayan İBB Deniz Taksi hizmetlerinde de ücret artışı yapıldı. Oybirliğiyle kabul edilen kararla 100 lira olan açılış ücreti 210 liraya, 75 lira olan 1-4 mil arası taşıma ücreti 160 liraya, 60 lira olan 5-8 mil arası taşıma ücreti ise 125 liraya yükseltildi.

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Deniz Taksilerin tanıtım fiyatıyla hizmete başladığını belirterek, son 8 ayda yaşanan yakıt, enflasyon ve ücretlere gelen zammın ücret düzenlemesini zorunlu hale getirdiğini söyledi.

GALATAPORT-BEYAZIT ARASI ÖZEL TRAMVAY SEFERİ

UKOME’de, İBB’nin getirdiği “Galataport-Beyazıt/Sultanahmet Arası Özel Raylı Sistem Sefer Hattı” düzenlenmesi teklifi de oybirliğiyle kabul edildi. Teklifte, Galataport’a gelen cruise gemisi yolcularının Beyazıt/Sultanahmet bölgesine trafik ve parklanma problemleri olmadan mevcut raylı sistem altyapısı kullanılarak aktarılması için önemli olduğu belirtildi.

Alınan kararla Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı üzerinde, Galataport’tan Sultanahmet ve Beyazıt’a uzanan turistlere özel yeni seferler düzenlenecek.

İBB ve TURSAB arasında yapılan anlaşma kapsamında, Galataport-Beyazıt arasında sefer yapacak olan tramvay hattını sadece turistler kullanabilecek. TURSAB ve İBB arasında yapılan anlaşma kapsamında özel tramvay seferini kullanan turistlerin ücretini TURSAB toplu olarak ödeyecek. Turistlerden herhangi bir ücret alınmayacak.

(ANKA)

AdminAdmin