SİVAS
Giriş Tarihi : 13-10-2022 10:09

Doç. Dr. Gültekin ÇOŞKUN Sivas’ın en büyük gururları arasında yer alan bir bilim insanı

tarafından 2021 yılında "Ulusal Zemin Güvenliği Enstitüsü" bünyesinde UZGEHELİDECK kurulmuştur. 2021 yılında, TS EN ISO/IEC 17025 (Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar) standardına göre TÜRKAK tarafından AKREDİTE olmuş bir laboratuvar olup, ülkemizde UK CAA, CAP 437 standardına uyumlu hizmetler vermeye başlamıştır.

Doç. Dr. Gültekin ÇOŞKUN Sivas’ın en büyük gururları arasında yer alan bir bilim insanı

UZGEHELİDECK; çok kısa bir sürede açık deniz kurulumları ve gemilerde helideck sürtünme testi konusunda uzmanlaşmış ve gerekli eğitimleri almıştır. Helideck Sürtünme Testi, eğitimli teknisyenlerden oluşan bir ekiple en yeni sürtünme ölçüm ekipmanları kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Sürtünme ölçüm cihazlarımız ve metodolojimiz, İngiltere CAA, CAP 437 kapsamındaki tüm gereklilikleri karşılamaktadır.

UZGEHELİDECK; ülkemizde askeri ve sivil gemilerde helikopter pistlerinin yüzey sürtünme katsayısını CAP 437 standartlarına göre ölçen ilk ve tek Akredite bir laboratuvar olarak hizmet vermektedir.

Yapmış olduğu bu çalışma ile yıllardır yurt dışına bu test konusunda bağımlı olan ülkemizi yerli ve milli imkânlarla yapmayı başarmıştır.

AdminAdmin