TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 31-10-2022 17:16

Dünyanın hızlı mobil işlemcisi artık iPhone'larda değil

Mediatek'in Dimensity 9200 isimli yeni işlemcisi Geekbench, en hızlı mobil işlemci unvanını elinde bulunduran Apple'ı geride bıraktı.

Dünyanın hızlı mobil işlemcisi artık iPhone'larda değil

Uzun süredir A serisi işlemcilerle en hızlı mobil işlemci unvanını elinde bulunduran iPhone, zirveyi kaptırdı.

Bir süredir Dimensity serisi işlemcilerle büyük bir başarı elde eden MediaTek, çıkarmaya hazırlandığı yeni modelinde Dimensity 9200 olarak olarak adlandırdığı işlemcisiyle Apple’ın A16 Bionic’ini GPU testlerinde geride bıraktı. İşlemci, bazı test platformlarında görülmeye başlandı.

Sızıntılar Dimensity 9200’ün GPU için yapılan bir Benchmark’ta 328 fps almayı başardığını gösteriyor. İşlemci, Manhattan 3.1 isimli bir diğer testte ise 228 fps alıyor. iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerine güç veren A16 Bionic ise aynı testlerde sırasıyla 280 ve 200 fps elde etti. Sonuçlar henüz doğrulanmadı.

ShiftDelete'de yer alan habere göre, ayrıca bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta da sentetik testlerin her zaman en doğru sonucu vermemesi. İşlemcilerin gücünden en iyi şekilde faydalanılması için yazılımın ve donanımın optimizasyonunun iyi yapılması gerekiyor. Apple, her ikisinde de dışa bağımlı olmadığı için bu noktada iyi sonuçlar alıyor. Android üreticileri bu noktada dezavantajlı başlıyor.

Dimensity 9200 hakkında henüz çok fazla şey bilinmemesinin yanında, sızıntılar 3.05GHz’e varan maksimum saat hızına ve 2.85GHz taban frekansına sahip olabileceğini işaret ediyor. Öte yandan, verimlilik tabanlı çekirdeklerinin 2.0GHz’de çalıştığı bilgisi da bir süredir internette yayılıyor. Yine de resmi bilgiler için tanıtımı beklememiz gerekiyor.

AdminAdmin