GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-02-2023 22:23

Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla, Ekşi Sözlük'e erişim engeli konuldu. Karara ilk tepki, İnci Sözlük ve Uludağ Sözlük'ten geldi. İnci Sözlük, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda 'Seçimlere giderken ifade özgürlüğünü kısmak normal değildir. BTK'nın böyle bir haddi ve görevi yoktur' ifadeleriyle BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu'nu istifaya davet etti. Uludağ Sözlük ise 'Hepimizi kapatın, siz de rahat edin' ifadeleriyle tepki gösterdi.

Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi

Türkiye'nin en popüler paylaşım sitelerinden Ekşi Sözlük'e Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararıyla erişim engeli getirildi.

'AYRINTISI HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİZ'

Konuya ilişkin Ekşi Sözlük'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız" denildi.

İNCİ SÖZLÜK VE ULUDAĞ SÖZLÜKTEN SERT TEPKİ: İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ

İnci Sözlük, Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli kararına tepki göstererek "Böyle bir şeyi kabullenmiyoruz. Seçimlere giderken ifade özgürlüğünü kısmak normal değildir. BTK'nın böyle bir haddi ve görevi yoktur. BTK Başkanını istifaya davet ediyoruz" dedi. 

Uludağ Sözlük ise "Hepimizi kapatın, siz de rahat edin." ifadeleriyle tepki gösterdi.

AdminAdmin