EKONOMİ
Giriş Tarihi : 28-01-2024 19:52

Emekliye bir zam daha gündemde

Emekliler maaşlarına yapılam zam oranından şikayetçi. Kulislerde emekliler için yeni zam iddiası var.

Emekliye bir zam daha gündemde

Kulislerde seçim öncesi emekliye yapılacak yeni zam ihtimali konuşuluyor.

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç Ankara kulislerinde konuşulan son senaryoyu okurlarıyla paylaştı.

"Emekli Yılı' sözünün altını dolduracak düzenlemeler yapılacağına ilişkin beklenti devam ediyor" ifadesini kullanan Çetingüleç, şöyle devam etti:

"Özellikle düşük maaş alanlara yönelik iyileştirmenin yüzde 33'le sınırlı bırakılmayacağı, seçimden önce en düşük maaşın 14-17 bin lira arasına çıkarılacağı konuşuluyor.Zaten bu kadar ağır bir tablo içerisinde yer alan emeklileri 10 bin lira maaşla seçime götürmek Hükümet için de çok akılcı bir strateji değil."Geçtiğimiz günlerde Ekonomim'den Şeref Oğuz da benzer bir değerlendirmede bulunarak şunları söylemişti: 

 "Emekli de acıkabiliyor, iştahı çalışandan da düşük değil. Bu miktarlarla geçinebilmeleri mümkün değil. Özellikle 10 bin TL maaş alan emekliler ciddi rahatsızlık duyuyor. Bu işin prensibini söylüyorum; en düşük emekli maaşı alanların sorununu yüzde zamlarla çözemezsiniz"

Oğuz, "Mart ayında, seçim öncesinde ben bir düzeltme bekliyorum. Çünkü bu 6 milyon emekli oy veriyor! Bu emeklilerimizin maaşlarının, TÜRK-İŞ'in 2023 Aralık ayında açıkladığı açlık sınırı olan 14 bin 431 TL'ye yükseltileceğini düşünüyorum. Tabii burada keskin bir bıçak da var, mesela 10 bin 2 TL alanlar ne olacak? Yani tüm emekliler için kademeli bir artış da gündeme gelebilir. Hükümetin tüm alternatifleri değerlendireceğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

AdminAdmin