İSTANBUL
Giriş Tarihi : 30-11-2023 16:03

Erdoğan adaylarını kesinleştiriyor

Erdoğan ve Bahçeli, Cumhurbaşkanı'nın 50+1 çıkışından sonra ilk kez bir araya gelmişti. Görüşmede neler konuşulduğu sızmaya başladı. Gelen kulislere göre Erdoğan ve Bahçeli, İstanbul ile Ankara adaylarını kesinleştirdi. İBB adaylığında adı geçen eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan dikkat çeken paylaşım geldi: "Yeniden İstanbul"

Erdoğan adaylarını kesinleştiriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın Almanya dönüşü uçaktaki 50+1 açıklamalarının ardından dün bir araya gelmişti. Erdoğan ile Bahçeli'nin neler konuştuğu merak ediliyor.

Gazete Pencere'den Tolga Balcı'nın kulis haberine göre, Erdoğan ve Bahçeli’nin Ankara ve İstanbul’da aday gösterilecek isimleri bu görüşmede istişare ettiği kulislere sızan bilgiler arasında.

Buna göre Metin Külünk’ün aday adayı olduğu İstanbul’da Ak Parti milletvekili ve eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ismi kesinleşmiş durumda.

murat-kurum.jpg

MURAT KURUM'DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Öte yandan Erdoğan'ın yerel seçimler için İstanbul'u öncelikli tuttuğu herkes tarafından biliniyor. "İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder" sözüne imza atan Erdoğan'ın 31 Mart 2024 yerel seçim mesajı ise "Yeniden İstanbul" oldu.

Gözler Ak Parti'nin CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına kimi çıkaracağında.

Aday merakla beklenirken İBB'nin AKP adayı olacağı ileri sürülen Murat Kurum'dan dikkat çeken paylaşım geldi.

Erdoğan'ın "Bakın bir başlık atıyorum, 'Yeniden İstanbul'" sözlerine destek veren Kurum, Twitter (X) hesabından bu konuşmayı paylaştı. Paylaşımına 'Yeniden İstanbul' notunu düşen Kurum'un 'Sıvadık kolları' ifadeleri de bu durumu güçlendirdi.

AdminAdmin