GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-05-2023 09:27

Erdoğan 'balkon konuşması'nı Beştepe'de yaptı: Ben hesap uzmanı değilim

Kesinleşmeyen sonuçlara göre seçimi ikinci turda kazanan Tayyip Erdoğan, 'balkon konuşması'nı Beştepe'de kurulan sahneden yaptı.

Erdoğan 'balkon konuşması'nı Beştepe'de yaptı: Ben hesap uzmanı değilim

Cumhurbaşkanı seçimini kazanan Tayyip Erdoğan, Beştepe'de yapacağı 'balkon konuşması' için kurulan sahneye çıktı. Erdoğan konuşmasına seçim şarkısını söyleyerek başladı. 

Eşi Emine Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'la Sinan Oğan'la birlikte kürsüye çıkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

- Gayrı resmi sonuçlara göre, milletimiz cumhurbaşkanı görevini 5 yıllığına bizlere tebliğ etmiştir. Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.

- Milletimizin her iradesi gibi bu sonucun da başımızın üstünde yeri vardır. Kazanan sadece biz değiliz. Kazanan Türkiye'dir, kazanan demokrasimizdir.

- Bugün kimse kaybetmemiştir, 85 milyonun tamamı kazanmıştır. Artık milli hedeflerimiz, milli hayallerimiz etrafında birleşme, bütünleşme vaktidir.

- Resmi rakam 320 bin kişi şu anda burada. Yolları söylemiyorum. Havalimanından buraya kadar yollar tıklım tıklımdı. Sizler Cumhur İttifakı'nı bu yolda yalnız bırakmadınız. Gece gündüz demeden yürüdük ve sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı beraber inşa etmeye devam ediyoruz.

- İkinci tur seçimi milletimizin teveccühüyle tamamlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize veren milletimize teşekkür ediyorum.

'KANDİL'DEKİLERLE VİDEO ÇEKİMİ İLE...'

- Ben hesap uzmanı değilim. Ama hesap uzmanının hesabında galiba bir yanlışlık var. 2018'de CHP'nin vekil sayısı 146 idi. 2023'te vekil sayısı 169. Gördüğünüz gibi bir artış var. Fakat, burada kiralık vekiller var. 40 tane kiralık vekil... Yüzde 1 oy alan partilere 40 tane kiralık vekil verdi. Sayı 129'a düştü. 

- Kandil'dekilerle, bir video çekimi ile onları arkaya alıp 'haydi' diyebilirsiniz ama bu millet yutmuyor. 17 vekil düşmüş durumda.

-Ne diyordu? Selo'yu dışarı çıkarmak istiyorsanız oyu bana vereceksiniz. Benim sevgili milletim ne dedi? Milletim iyi biliyor... Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bu terörist Selo'dur. Hak ve hukukun egemen olduğu Türkiye'de sen 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan Selo'yu istediğin gibi dışarı çıkaramazsın. Bizim iktidarımızda böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değildir. Bizim iktidarımızda adalet, mülkün esasıdır! Bu değiştirilemez! 

- Alman, Fransız, İngiliz dergileri Erdoğan'ı yıkmak için kapaklar atmadılar mı? İşte onlar da kaybetti kardeşlerim! Aylardır kurulan ittifakları gördünüz. Terör örgütlerinden sapkın akımlara kimlerin karşımıza dikildiğini, kirli oyunları gördünüz. Buna rağmen ne oldu? Başaramadılar... İnşallah bundan sonra da başaramayacaklar. 

'BUNLARI ÇÖZMEK BİZİM İÇİN ZOR DEĞİL'

- 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak, yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak, insanlarımızı hayata bağlamak, önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürecek. 

- Refah kayıplarını telafi etmek, önümüzdeki günlerin en acil konu başlığıdır. 

- Bunları çözmek bizim için zor değil. Başbakanlığım döneminde faizi 4,6'ya enflasyonu da 6,2'ye indirerek ispatlayan biz değil miydik? 

- Bunlar laf ola beri gele. Yaparsak biz yaparız. Faiz 8,5... Enflasyon da inecek görürsünüz. Onlar bizimle yarışamaz, IMF'in kapısında nöbet tutarlar. 

- Davos'ta IMF Başkanı ile görüşüyoruz. O zaman bizim 23,5 milyar dolar borcumuz var. IMF Başkanı'na dedim ki, sen taksitlerini alıyor musun, Türkiye'nin siyasi kaderine müdahale edemezsin. Ne oldu? 2013'e kadar devam ettik, son taksiti ödedik, IMF ile ilişkimiz bitti. Biz buyuz. Ama bu CHP ne diyordu? Hala IMF'den borç almanız lazım. O sizin işinizdir, bizin değil. 10 sene geçti, biz IMF'den borç almadık. MB'nin döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. Bunlar İngiltere'den 300 milyar dolar getirecekmiş. Tefeci kime para vereceğini çok iyi bilir! Biz yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz.

'DOĞALGAZI CUMHURBAŞKANLIĞI'NIN HEDİYESİ OLARAK...'  

- Biz yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Güven ve istikrar, bu iki kavram çok önemli siyasette hep arkadaşlarımla bunu konuştum. İki kavram, güven ve istikrar, bununla yola devam edeceğiz. Güçlü bir ekonomi yönetimini bu iki kavramın üzerine kuracağız. Uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi, yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz. Sanayiden enerjiye her alanda giderek artan üretim gücümüzün sağladığı imkanları herkesi şaşırtacak yeni bir ekonomik atılımın lokomotifi haline getireceğiz.

- Şu anda Karadeniz'de doğal gazı bulduk. Bir ay süreyle ücretsiz olarak doğal gazı vatandaşlarımıza verdik, veriyoruz. Bir yıl boyunca da 25 metreküp doğalgazı biz Cumhurbaşkanlığının hediyesi olarak vatandaşlarımıza verme kararını açıkladık.

- Şimdi Gabar'da petrol çıktı. Yatarak çıkmadı, çalışarak çıktı. Daha önce orada Bay Bay Kemal'in dirsek temasında olduğu teröristlerin oralarda beton dökmeleri sebebiyle petrol çıkaramıyorduk. Ama şimdi çıkardık. Bununla birlikte küresel gelişmelerin bozduğu dengeler yeniden kuruluyor, Türkiye'nin bu tabloda inşallah çok çok farklı bir gücü olacak, hak ettiği yeri de alacak. Güneyimizdeki güvenlik tehditlerini, terör örgütleriyle yürüttüğümüz mücadeleyi artıracağız. Siyasi ve diplomatik kanalları daha iyi işleteceğiz. Bölgesel gelişmeleri doğru şekilde yönlendirerek, kısaca çok yönlü çalışmalarla sınırlarımızdan bunları da uzak tutmaya devam edeceğiz ve Bay Bay Kemal'in ortakları ne diyordu? Biz güneyimizdeki terör örgütleriyle beraber olacağız. Bununla kalmadılar, oralardaki petrol kaynaklarını bu teröristlerle paylaşmanın adımlarını attılar.

Erdoğan, konuşmasını Arif Nihat Asya'nın Dua şiiri ile sonlandırdı. 

Haberler

AdminAdmin