İSTANBUL
Giriş Tarihi : 24-03-2024 18:08

Erdoğan, Büyük İstanbul Mitinginde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Büyük İstanbul Mitingi'nde halka seslendi. Erdoğan: “İşte benim son nefesime kadar ömrümü vakfettiğim İstanbul budur. Aşkım İstanbul budur. Sevdam İstanbul budur. İnşallah sizlerle birlikte Ramazan'ın bayramı gelmeden 31 Mart'ı milli irade bayramı haline getireceğiz“ dedi.

Erdoğan, Büyük İstanbul Mitinginde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerine doğru en büyük mitinglerinden birini bugün İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirdi.

Yoğun güvenlik önlemi alındı

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen miting alanının çevresinde polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Alanda çok sayıda sağlık ekibi görevlendirilirken ambulanslar hazır bekletiliyor.

Vatandaşların girişi için 15 ayrı arama noktası bulunan alanda, toplam 15 ayrı noktada otopark oluşturuldu.

Katılımcıların rahatlıkla mitingi takip edebilmesi için 40 ayrı LED ekran yerleştirildi.

Pankartlar asıldı

Vatandaşların ihtiyaçları için 120 tuvalet, 40 şadırvan ve 80 mescit kurulan alana 80 ayrı vinç, 140 mobil jeneratör ve 45 ses kulesi getirildi. Basın ve medya kuruluşları için 8 metre yüksekliğinde ve 6 bin metrekare alanı kapsayacak şekilde platform kurulurken engelliler için de özel bölüm oluşturuldu.

Alanın çevresi Türk ve AK Parti bayraklarıyla donatılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı Murat Kurum ve ilçe belediye başkan adaylarının fotoğraflarının da yer aldığı, "Türkiye Yüzyılı Şehirleri için Hazırız Kararlıyız" yazılı pankart asıldı.

Murat Kurum'dan açıklama

AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum mitingde halka seslendi. Kurum, "İstanbul, liyakatsizliğin kurbanı oldu" dedi.

Murat Kurum, şöyle konuştu:

"Bugün İstanbul iş bilmez bir yönetimin elinde huzursuz ve mutsuz! Çünkü geride bıraktığımız 5 yılda İstanbul, liyakatsizliğin kurbanı oldu. Beceriksizliğe mahkûm edildi! Hiç olmadığı kadar ihmal edildi.

Bu şehri depreme hazırlayacağız dediler, tek bir çivi çakmadılar! Reklama, algıya ayırdıkları bütçeyi depreme ayırmadılar! Ulaşım sorununu çözeceğiz dediler, tam bir çileye dönüştürdüler! Bu aziz milletin kaynaklarını kendi partilerini dizayn etmek için çarçur ettiler.

'İstanbul'un kaynaklarını, balya balya kendi ikballeri için dağıttılar'

İstanbul’un kaynaklarını, yetimin hakkıdır demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar! Üstelik bunu da yüzleri kızarmadan savundular! Yetmedi! İsrafı bitirdik dediler, en büyük israfı yaptılar!

İstanbullu hemşerilerimizi ötekileştirdiler. Kadınlarımıza karşı bile ev hanımı ve çalışan kadınlar diye ayrımcılık yaptılar.

'Sandık gelecek, hesap kesilecek'

Bu millet kendini unutanlara, kaybolan yıllarının hesabını sandıkta soracak! Sandık milletin mahkemesidir! Sandık günü hesap günüdür! İşte o gün, 31 Mart’ta sandık gelecek, hesap kesilecek! Tüm bunların hesabını sandıkta sormaya hazır mıyız?

Sayın Cumhurbaşkanım, Kıymetli Hemşerilerim, İstanbul bizim sevdamız. İstanbul bizim ortak geleceğimiz! Ve bu geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Barışın şehri İstanbul’da barış içinde yaşayacağız! Birbirimizin hukukuna, birbirimizin yaşam tarzına her zamankinden daha fazla saygı göstereceğiz. Hiç kimseyi, hiçbir kesimi asla görmezlikten, duymazlıktan gelmeyeceğiz.

Her oy bir tohumdur! Hizmet görürse yeşerir, emek verilirse fidan olur, karşılık bulursa orman olur! Haydi İstanbul şehrine oy ver! Şehrine oy ver ki, İstanbul; hizmet bulsun! Huzur bulsun! Mutluluk bulsun.

Sen yaparsın, sen cesursun! Çünkü sen İstanbul’sun! Çünkü sen İstanbullusun."

Erdoğan, CHP'yi hedef aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halka seslendi. Erdoğan'ın miting konuşmasından satır başları şöyle:

"Bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor. 1 hafta durmayacağız, gece gündüz demeden çok çalışacağız. 1 Nisan'da İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun.

"İstanbul muradına erecek"

İstanbul'da Cumhurbaşkanlığında yüzde 48 destek verdiğiniz için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Gönlümüz, aramızdaki muhabbetin seyrine uygun şekilde oranların daha artmasını umuyorum. Sağlam aday sağlam adam. Murat Kurum ile İstanbul'da yeni bir dönemi başlatacağız. İstanbul'u yeniden gerçek belediyecilikle buluşturacağız. İstanbul muradına erecek.

"Mevcut metroların tamamı bize ait"

Şu Haliç rezillikti. Orayı bütün çamur deryasından bu kardeşiniz ekibiyle kurtardı. Şimdi orada oyun parkları var. Buraya ancak hizmet ederek layık olunmaya çalışılır. Şimdi Haliç'te balık tutuluyor, yüzülüyor. Bu kardeşiniz sizlere hakim olmaya değil, hizmetkar olmaya geldi. Biz 30 yıldır bu şehrin emrindeyiz. Bu şehri düşünmediğimiz tek bir günümüz yoktur.

Utanmadan metro yaptım diyor. Mevcut metroların tamamı bize ait. Bizden sonra gelen arkadaşlar da aynı şekilde hizmet ve eser siyasetini sürdürdü. Arkadaşlarımın tamamını şükranla anıyor, Kadir Topbaş abimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kazada kaybettiğimiz Fatma Sevim Baltacı kardeşimizi rahmetle yad ediyorum.

"Yaptığımız eserler bizim referansımızdır"

Yaptığımız eserler bizim referansımızdır. Girdiğimiz 17 seçimden zaferle çıkmamızda da bu referanslarımıza borçluyuz. Hiçbir zaman akıllanmadılar, kendilerini düzeltmediler. Biz asla kimsenin hayat tarzıyla ilgilenmedik, ayrımcılığın her çeşidini elimizin tersiyle ittik. Siyaseti rekabetin husumete dönüştürülmesine izin vermedik. Biz 1994'te bu şehrin emanetini devralırken hangi gayeyle hareket ediyorsak bugün de aynı prensiplere bağlıyız. 85 milyona aşkla hizmet ediyoruz. Bundan sonra da yolumuza aynı şekilde devam edeceğiz. İstanbul bu yaklaşımlarımızın, icraatlarımızın en yakın şahididir.

AdminAdmin