GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-12-2022 18:15

Erdoğan EYT için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan’da gerçekleşecek zirveye katılmak üzere yola çıkmadan önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yaptı. Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda tarih verdi.

Erdoğan EYT için tarih verdi

MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesi sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Türkmenistan’da gerçekleşecek Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Esenboğa Havalimanı’na hareket etti.

Ziyaret öncesi basın toplantısı düzenleyen Erdoğan'ın konuşması şu ifadelere yer verdi:

Amacımız kardeş Türk devletleri ve bölgemiz için daha müreffeh bir gelecek inşa etmektir. Zirvede alınacak kararların yardımcı olacağına inanıyorum.

Türkiye özellikle afet yönetiminde ve afet sonrası yaraların sarılmasında dünyada örnek gösterilen bir ülke haline gelmiştir. Son Düzce depreminde nasıl vatandaşımıza ‘devlet nerede?’ sorusunu sordurmamışsak; Kumluca, Finike ve Demre ilçelerimizi etkileyen sel ve su baskınları sonrasında da tüm imkanlarımızı insanımız için seferber ettik.

'Taviz veremeyiz'

Bu işin adresi, tarihi verilmez. Fakat Soçi mutabakatında Sayın Putin ile vardığımız hedefler belli. Bunu kendisine tekrar hatırlattım. Hedefimiz sınırdan güneye, bizim 30 kmlik derinlikte bir hedefimiz var. Zira buralardan ülkemiz teröristlerin tehdidi altında kalıyor. Son zamanlarda bu ciddi manada çoğaldı. Bizim bunlara sessiz kalmamız mümkün değil. Pençe Kilit'te attığımız adımlar, Suriye'nin kuzeyinde topraklarımıza karşı yapılan saldırılara sessiz kalmamız mümkün değil. Bunu da hatırlatıyoruz, uyarıyoruz ve dost Rusya ile beraber karar ve hatta uygulamayı yapma noktasında kendisinden destek de istedik. Bu konuda taviz de veremeyiz. Ülkem terör tehdidi altında ve bunun için kimseden de izin alacak değiliz.

'EYT'yi ay sonuna kadar karara vardıracağız

EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. Şu anda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyor. Ay sonuna kadar karara bağlayacağız ve 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız. Cumhur ittifakı olarak Devlet Bey ile birçok konuyu görüştük. İkimizin oyu parlamentoda anayasa değişikliğine yeterli değil. Bu konularla ilgili olarak gerek başörtüsü gerek aile konusu, diğer partilerin destek vermesi işimizi kolay kılacaktır. Grubumuz, çalışmaları Cumhur ittifakıyla yürütüyor. Temennimiz, diğer partilerin verdiği destekle anayasa değişikliğini yapacak kadar yeterli sayıya ulaşıp anayasa değişikliğini yapmak.

AdminAdmin