GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-10-2022 21:19

Erdoğan: Soma'da uzun sürdü ama burada 24 saati bile bulmadan hamdolsun 41 şehidimize ulaştık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın’da cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Rabbime hamd ediyorum. Dün akşamdan bu yana, 24 saati bulmadan bir neticeye varmış olmamız bizleri bu noktada rahatlattı. Çünkü Soma'da biliyorsunuz çok uzun sürdü. Ama burada 24 saati bile bulmadan hamdolsun 41 şehidimize ulaştık" dedi.

Erdoğan: Soma'da uzun sürdü ama burada 24 saati bile bulmadan hamdolsun 41 şehidimize ulaştık

Maden kazasının yaşandığı Bartın'a giden Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanRahman Özçelik için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Makaracı köyünde düzenlenen cenaze töreninde konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda musallada bulunan Rahman kardeşimizi Hakk’a uğurluyoruz. Rabbimize hamdolsun ki kendileri inşallah şehadet makamına ulaşmak suretiyle Rabbimizin sevgili Habibi’ne komşu oluyorlar. Bu işin bir güzel yanı daha var. O da tüm aile gerek eş gerek baba, anne hepsi, kendileri ile inşallah haşrü cem olacaklar. Bizim de temennimiz Ya Rabb, bizleri Sevgili Habibi'nin Livaül Hamd ismi ile müsemma sancağı altında buluştur. İnşallah o izde yürümeyi de bizlere nasip eyle.

Rabbime hamd ediyorum. Dün akşamdan bu yana, 24 saati bulmadan bir neticeye varmış olmamız bizleri bu noktada rahatlattı. Çünkü Soma'da biliyorsunuz çok uzun sürdü. Ama burada 24 saati bile bulmadan hamdolsun 41 şehidimize ulaştık. Tabii yaralılarımız var, onların takipçisiyiz. Bütün kardeşlerimizin aileleri bizlere mirastır. Ve bu miraslara bizler devlet olarak sahip çıkacağız ve gerek devlet olarak gerek bakanlıklar olarak hepimizin belli destekleri olacak. Bir de bizim yasal olarak vermemiz gerek destekleri de bu süreç içinde vereceğiz, emanetlere sahip çıkacağız."

Erdoğan, Özçelik'in ardından faciada yaşamını yitiren bir başka maden işçisi Gürdal Serenli'nin cenazesine katıldı. Erdoğan buradaki konuşmasında, "Göçük altında artık kimse kalmadı. Her nefis ölümü tadacaktır. Gürdal evladımızı da bu madencilikte bir maden şehidi olarak Hakk'a uğurluyoruz. Rabbim annesine, babasına, ailesine sabırlar lütfetsin. Rabbim sevgili habibine komşu eylesin. Hep birlikte haklarımızı helal ettik. Birliğimizi beraberliğimizi hiçbir zaman kaybetmeyelim. İşte dünya bu. Bu dünyada birbirimizi kırmak, gücendirmek olmamalı. Bir Müslüman bu noktada bütün hassasiyetini ortaya koymalı. Müslüman kimsedir ki, elinden, dilinden diğer Müslümanlar da emindir. İnşallah bu şekilde hayatımızı sürdürürüz" dedi.

AdminAdmin