SİYASET
Giriş Tarihi : 30-03-2023 01:51

Erdoğan'dan Akşener'e: Adımıza dikkat et, beni kendinle uğraştırma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında "İmar affıydı falan artık düşünemeyiz. Çünkü düşünmeye kalırsak şu andaki depremde yaşadıklarımızla karşı karşıya kalırız" dedi.

Erdoğan'dan Akşener'e: Adımıza dikkat et, beni kendinle uğraştırma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan "İmar affıydı falan artık düşünemeyiz. Çünkü düşünmeye kalırsak şu andaki depremde yaşadıklarımızla karşı karşıya kalırız" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Kararı artık yasa yoluyla vereceğiz, düşünecek vakit yok. İstanbul depremini de sürekli konuşmamak lazım, birçok yerde evleri yıkamadık, bu da korkuya neden oluyor. Özhaseki, oraları ziyaret etti, kiraysa kira... Sizi taşıyalım, evleri yapalım, gelin oturun, dedik. Bazıları şu kadar çocuğum var, iki daire isterim, üç daire isterim dedi. Muhalefetin tahrikleriyle de bunları yapmak da zorlanıyorsunuz. Biz dinlemedik, yaptık."

'BİR DOKTOR MÜSVEDDESİ ÇIKMIŞ KONUŞUYOR'

"Hayatında inşaat görmeyenler bizi eleştiriyor" diyen Erdoğan "Özellikle mıcır kullanarak, demirleri de görüyorsunuz, konutların demirlerini de böyle atıyoruz, hassasiyet yüksek. TOKİ zaten kendini ispatlamış, zemine de dikkat ediyoruz. Sulak değil, kullanılan yerler daha çok kaya. Böyle bir zeminde temelleri atıyoruz. Ben bu işin başından beri içindeyim. Bir doktor müsveddesi çıkmış konuşuyor, acaba hiç inşaatla işi olmuş mu? Öbür tarafta da hanımefendi o da maşallah inşaat mühendisi olmuş" ifadelerini kullandı.  

'AVUCUNUZU YALARSINIZ'

Erdoğan "Ey muhalefet, size askerime, polisime, jandarmama hakaret etmekle ekmek çıkmaz, avcunuzu yalarsınız, biz asrın felaketinin üzerinden asrın mücadelesiyle gelirken onları hezeyanlarıyla baş başa bırakıyoruz. Askerimize böyle hakarette bulunanlar, vatan hainidir. Bunlar ne milli ne de yerli. Bunların vatanını sevmek gibi derdi yok. Bütün bunlar Bay Bay Kemal'in ana muhalefetin başındaki zatın kimi ziyaret ettiği belli. Terörün parlamentodaki uzantılarını ziyaret ediyor. Acaba, buradan ne elde edecek?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay'da temel atma töreni yapılmasına karşın temeli olmadığı ortaya çıkan, sonrasında ise "temsili bir görüntü" görüntü olduğu açıklaması yapılan olay ilgili eleştirilerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için şunları söyledi:

"Bakıyorsunuz hanımefendi inşaat mühendisi olmuş, bu da konuşuyor. Bizim hastanelerle ilgili attığımız temelleri küçümsüyor. Ben hemen Sağlık Bakanımı aradım, neyin nesidir. Ondan sonra da süratle Murat Kurum kardeşimi aradım. O da bazı eksiklikler olsa bile ben bizzat bakanımla da konuştum, buna biz müdahale edeceğiz dedi. Müdahalelerini de yaptılar. Yalana gerek yok. Biz bir şeyi eğer yapıyoruz, yaptık dersek, biz bunu yaparız Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip soyadım da Erdoğan. Erdoğan’a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Belediye başkanlığımdan buraya kadar attığımız her adımı tartarak biçerek atarız. Ve 20 yıllık iktidarımız döneminde İstanbul-İzmir bu otoyoldaki atılan adımlara dikkat et. Bu otoyollarda bir fire var mı? Kocaeli'nde yaşıyorsun, Kocaeli'nde attığımız adımlara da bak. Eğer orada bir çürük çarık ortaya koyarsan ayrı mesele. Yalanla dolanla iş yapma. Yanlış yere maalesef kafanı çarpıyorsun dikkat et. Beni kendinle de uğraştırma."

AdminAdmin