GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-08-2023 15:04

Erdoğan'dan TSK'nın İlk Kadın Amirali Gökçen Fırat Yorumu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Kerem Aydınlar Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Gündemi değerlendiren Erdoğan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapan Kurmay Albay Gökçen Fırat'ın amiralliğe terfi etmesiyle ilgili yorumda bulundu.

Erdoğan'dan TSK'nın İlk Kadın Amirali Gökçen Fırat Yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulundu. Gündemi değerlendiren Erdoğan, yerel seçimlerde en doğru adayları tercih edeceklerini belirterek, "En doğru adaylar tercih edilecek. Bütün mesele, ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak" dedi.

TSK'ya ilk kadın amiral

Dün toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının ardından yeni genelkurmay başkanı ve Türkiye Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesi belli oldu. Alınan karara göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapan Kurmay Albay Gökçen Fırat amiralliğe terfi etti.

Gökçen Fırat'ın terfisine dair konuşan Erdoğan, "Ben bu atamadan çok çok mutlu oldum. Hele hele böyle bir kızımızın amiralliğe terfi etmesi bizi çok çok mutlu etti. Biliyorsunuz yargıda falan bu atamalar çok var. Ama şimdi ilk defa silahlı kuvvetlerde böyle bir kızımızın albaylıktan amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzelliktir. Ben kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki şuralarda bunların devamı gelecektir" yorumunda bulundu.

Putin ile görüşme

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesine değindi. Henüz tarihin netleşmediğini söyleyen Erdoğan, Ağustos ayı içerisinde Putin'in ziyaret edebileceğini kaydetti.

Erdoğan, "Biliyorsunuz biz bu konuda Rusya ile aynı çizgideyiz. Yani Rusya'dan Karadeniz koridorundan gelecek tahılların bizde una çevrilmesi ve buradan un olarak fakir Afrika ülkelerine, az gelişmiş ülkelere de bunların naklini yapacağız. Hatta hatta şu anda bile biz gıda tarım hayvancılık bakanlığımız olarak o adımları atmaya, fakir ülkelere de bu desteğimizi yapmaya devam edeceğiz.

Tabi Fransa'nın bu yaptığı iş ilk değil. Geçmişte Cezayir'de Ruanda'da yaptığı uygulamalar, bütün bunlar dünyanın artık bütün kayıtlarında mevcut. Bunu hele hele Afrikalılar çok iyi biliyor."

Yerel seçimler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En doğru adaylar tercih edilecek. Bütün mesele, ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak." dedi.

AdminAdmin