İSTANBUL
Giriş Tarihi : 12-06-2023 12:08   Güncelleme : 12-08-2023 03:52

Esenler Otogarında Avrupa'ya Yolculuk Dönemi

Yurt dışına çıkmak isteyenler son dönemde uçak yerine otobüsleri tercih etmeye başladı. Vatandaşlar bilet fiyatlarındaki artış ve bagaj rahatlığı için otobüsleri tercih ettiklerini söylerken, Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, "İstanbul'da kalkan toplam bin 100 otobüs var, bunların yaklaşık 140 tanesi yurt dışına kalkıyor.

Esenler Otogarında Avrupa'ya Yolculuk Dönemi

Tatil sezonunun açılmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen vize sorununu çözenler, şimdi de uçak bileti fiyatlarından şikayetçi. Uçak bilet fiyatları, uçak korkusu, bagaj kolaylığı gibi nedenlerle son dönemde vatandaşlar otobüsle yolculuk yapmayı tercih etmeye başladı. İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndan Balkanlar, Kafkaslar, Almanya, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Ukrayna gibi ülkelere onlarca yolcu taşınıyor. Ağırlıklı olarak Almanya'ya gidişlerin yoğun olduğu Bayrampaşa 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda, vatandaşlar 100 Euro'dan başlayan fiyatlarla seyahat edebiliyor. Kilogram problemi olmadan 2 valiz hakkı olan yolculara, ek valizlerinde de 'göz kararı' tarife uygulanıyor. Bayrampaşa'dan Münih'e yolculuk yaklaşık 27 saat sürüyor.  

betandyou

Son zamanlarda talep arttı Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, "Kalabalık aileler, bugün fiyatlar 500-600 Euro. 5 kişilik bir aile gidiş dönüş 5 bin Euro. 5 bin Euro da bugün 100 bin liranın üzerinde bir rakam. Böyle bir rakamı ödeyemiyorlar. Onun için otobüsü tercih ediyorlar. Son zamanlarda talep arttı, artış var. Vize sorunu yaşanmasa bugün otobüslerde belki de son yılların rekor sayısına ulaşacağız Avrupa taşımalarında. Özellikle Almanya, Avusturya, Fransa'ya bile seferler başladı. Vize sorunu şu anda ulaşımın önündeki en büyük engel olarak görünüyor Avrupa seyahatlerinde" dedi.   En kısa mesafe 100 euro İşletmeci Fatih Bayrak da, "Talep çok, Almanya'da tarafından da dönüş taleplerimiz var. Sezonda karşılıklı seferlerimiz dolu.

Ekstraları da hazırlamaya başladık. Buradan her yöne aracımız var ama yoğunluğumuz Almanya'da. 100 Euro'dan başlıyor en kısa mesafe, Münih'e. Uçaktan korkanlar var, yolu seven, geze geze gidelim diyenler var. İki bagaj hakkımız var, ekstra olduğu zaman yardımcı oluyoruz" dedi.  Uçakta valizle hareket etmek daha pahalı Yolculuk için otobüs bekleyen Nesrin Tavukçu, "Münih'e gidiyorum. Hem hesaplı hem de biraz uçak korkum var. Uçak bayağı sallandı ben gelirken o yüzden otobüsle gitmeye karar verdim. Otobüsle hem yük götürebiliyorsunuz hem de rahat. Uzun ve sıkıcı, yorucu ama keyifli geçiyor. Ben gelecek hafta uçakla gidecektim biletler 350 Euro arasıydı. İçinde yük de yoktu. Şimdi 100 Euro'ya gidiyorum. Uçakta 25 kilogram bagaj hakkın oluyor ama otobüste 2 dolu valiz götürebiliyorsun, el bagajın, torbaların oluyor. Daha rahat eşyalarını götürüyorsun" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin