GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2023 14:24

Gültekin Uysal'a göre iktidarın niyeti seçimi erteleyip yerel seçimle birleştirmek

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, iktidarın depremi kullanarak 18 Haziran seçimlerini ertelemeyi ve bir sonraki yıl yapılacak yerel seçimlerle birleştirmeyi planladığını ileri sürdü.

Gültekin Uysal'a göre iktidarın niyeti seçimi erteleyip yerel seçimle birleştirmek

 18 Haziran'da yapılması gereken ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 14 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri 10 ili etkileyen depremler nedeniyle tartışma konusu oldu. Depremin ardından Reuters'a konuşan bir 'Türk yetkili' “Seçimleri konuşmak için çok erken çünkü Türkiye nüfusunun yüzde 15’i etkilenen bölgede. Şu anda 14 Mayıs’ta bir seçim yapılmasının önünde çok ciddi zorluklar var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün yaptığı açıklamada yıkılan binaların bir yıl içinde yeniden yapılıp hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı. 

Millet İttifakı'nın üyesi, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Erdoğan'ın bu sözlerine göndermede bulunarak sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: 

"Erdoğan’ın ‘bana 1 yıl verin’ sözünden anladığımız, 18 Haziran 2023 seçimini YSK eliyle ‘seçmen kütüklerinin fiili imkansızlık nedeniyle hazırlanamaması’ gerekçesiyle muhtemelen yerel seçimlerle birleştirmek! Çünkü seçime yönelik tüm popülist kurgusu bozuldu!"

Uysal daha sonra attığı ikinci tweet de ise şu uyarıda bulundu: 

"AKP açıkça Anayasayı çiğnemek niyetindedir!!! ‘Savaş hali’ dışında seçimi ertelemek mümkün değildir! Kamuoyunun ve muhalefet dikkatine sunmak istiyorum!!!" 

AdminAdmin