İSTANBUL
Giriş Tarihi : 15-08-2022 12:49

İBB Başkanı İmamoğlu İstanbulluları uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kenti etkisi altına alan sağanakla ilgili uyarıda bulundu.

İBB Başkanı İmamoğlu İstanbulluları uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artıran sağanakla ilgili açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu, “Öğleden sonra saat 14.00-15.00’e kadar devam edecek. Mecbur kalmadıkça araçlarınızla dışarı çıkmayın” dedi.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Boğaz hattında oldukça yağış var. İstanbul’da genel anlamda bugüne kadar hep sıkıntı yarattığını gördüğümüz meydanlarımızda sıkıntı yaşanmadı.

Eminönü’nden Üsküdar’a, Maltepe’den Pendik’e, diğer bölgelerimize varıncaya kadar ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. Yollardaki birikintileri giderdik. Şu anda İstanbul genelinde akışkanlık olabildiğince makul seviyede.

Şu ana kadar bir yaralanma, kaza vs. ihbar almadık. Mikro ölçekli su baskınlarıyla ilgili 153’e ulaşan ve telafi edilemez noktada olan bir durum yaşamadık. Gelen ihbarları takip ediyoruz."

BİR UYARI DA AFAD’DAN GELDİ

AFAD sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  “@meteoroloji_twi‘den alınan son bilgilere göre İstanbul Anadolu yakasında etkili olan yağışların bugün öğleden sonra il genelinde etkili olması beklenmektedir. AFAD ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuz haline geçirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.” denildi.

AdminAdmin