SPOR
Giriş Tarihi : 08-02-2023 22:53

İki kulüp ligden çekilme kararı aldı

TFF 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor'da Başkan Ahmet Yaman, şehirde büyük yıkıma yol açan depremler nedeniyle ligden çekilme kararı aldıklarını açıkladı. Diğer yandan depremden etkilenen Süper Lig ekibi Hatayspor'un da ligden çekilmek için TFF'ye başvuracağı iddia edildi.

İki kulüp ligden çekilme kararı aldı

Spor Toto 1’inci Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor’da başkan Ahmet Yaman, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan deprem felaketi sonrasında futbol ligleri TFF’nin aldığı kararla 1 hafta ertelendi. Yaşanan gelişmeler üzerine Yeni Malatyaspor Başkanı Ahmet Yaman, yönetim kurulu ile bir araya gelerek ligden çekilme kararı alacaklarını dile getirdi. 

Deprem felaketi sonrasında futbol oynayamayacaklarını kaydeden Ahmet Yaman, “Şu an futbolun zamanı değil. Binlerce insanımız göçük altında, aileleri yas tutuyor, haberlerini bekliyor, cenazesini gömüyor. Biz de futbol oynayacağız. Söz konusu değil böyle bir şey. Şu an net bir karar almadık ama futbol oynayamayacağız. Yönetim kurulunu topladıktan sonra ligden çekilme kararını alacağız” diye konuştu.

HATAYSPOR'UN DA ÇEKİLECEĞİ İDDİA EDİLDİ

Depremden en çok etkilenen Hatay ilinin Süper Lig temsilcisi Hatayspor'un da TFF'ye ligden çekilme başvurusunda bulunacağı öne sürüldü. Kulüpten konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

AdminAdmin