İSTANBUL
Giriş Tarihi : 01-03-2023 14:59

İmamoğlu, deprem seferberlik planını açıklıyor: ‘Düzeni değiştiriyoruz’

İstanbul deprem seferberlik planını açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Biz bugün itibariyle İBB olarak inisiyatif alıyoruz, düzeni değiştiriyoruz" dedi.

İmamoğlu, deprem seferberlik planını açıklıyor: ‘Düzeni değiştiriyoruz’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün İstanbul Deprem Seferberlik planını açıklıyor. İmamoğlu “Biz bugün itibariyle İBB olarak inisiyatif alıyoruz, düzen değiştiriyoruz. Kısa, orta ve uzun vadede deprem dirençli yerleşim alanlarını oluşturmak zorundayız” dedi.

Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda bilim insanları ve uzmanların katılımıyla depremle ilgili çalışmalar paylaşılıyor ve yok haritası açıklanıyor. Programın açılış konuşmasını yapan İmamoğlu, İstanbul’un depreme dirençli bir kent haline getirilmesi için seferberlik planı oluşturduklarını belirterek “Deprem dirençli yerleşim alanları ve deprem dirençli kentler yaratmak zorundayız. Biz bugün itibariyle İBB olarak inisiyatif alıyoruz, düzen değiştiriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2019 Haziranından bugüne imar-rant-siyaset düzeninin bütünüyle dışındadır. Bu sebeple deprem konusunda en ileri, en cesur adımları atabilecek bir konumdayız” diye konuştu.

‘İcapları yerine getireceğiz’

“İnsanlarımızı korumak için, deprem dirençli kent uygulamasını ilk kez İstanbul'da başarıp Türkiye'ye örnek olacağız” ifadelerini kullanan İmamoğlu özetle şöyle devam etti:

“Hedefimiz bu, seferberliğimizin amacı bu. Deprem İstanbul için kaçınılmaz bir gerçek ve beka meselesidir. Kısa, orta ve uzun vadede deprem dirençli yerleşim alanlarını oluşturmak zorundayız. Deprem ve afetlere karşı bu kadim şehri dirençli bir kent haline getirmek için her şeyi sil baştan başlatıyoruz. Bunları söylüyorum ama şunu da bilmenizi isterim ki, işbaşına geldiğimizden beri yaptığımız pek çok afet hazırlığı çalışmasını ve projesini bir araya getirerek defalarca gözden geçirdik. Bilim çevrelerine bir çağrı yaparak; hızla bir Deprem Bilim Üst Kurulu oluşturduk. Bu kurul ilk toplantısından sonra depremin tüm boyutlarını kapsayan 7 alanda genişletilmiş toplantılar yaptı. Bugün itibariyle 7 Bilimsel Kuruldan gelen değerlendirme raporları elimizde. Ekiplerimiz ve bilim insanlarımız bundan sonra çalışmalarına devam edecek. Her aşamada çalışmalarımızı gözden geçirip seferberliğimizin icaplarını yerine getireceğiz. Bugün itibariyle seferberliğimizin üçüncü aşamasındayız.”

AdminAdmin