DÜNYA
Giriş Tarihi : 14-04-2024 00:37

İran, İsrail'e İHA'larla Saldırıyor

İsrail'in 1 Nisan'da İran'ın Şam Konsolosluğu'nu vurmasının ardından günlerdir beklenen misilleme saldırısı, bu gece başladı. İran'a ait çok sayıda drone, İsrail hedeflerini vurmak için yola çıktı. Söz konusu saldırı aynı zamanda, İran tarihinde bir ilki de kapsıyor. İran, tarihinde ilk kez kendi topraklarından İsrail’e saldırıyor.

İran, İsrail'e İHA'larla Saldırıyor

İran, uluslararası toplum tarafından günlerdir beklenen misilleme saldırılarına bu akşam saatlerinde başladı.

Saldırıdan dakikalar öncesinde İran ve Ürdün, hava sahasını uçuşlara kapatarak, saldırının başlayacağına yönelik bir mesaj paylaşmıştı.

İSRAİL DEVLET TELEVİZYONU İHA SALDIRISINI DUYURDU

İsrail devlet televizyonu, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in direkt olarak İran'dan yapılacak olan saldırıya hazır olduğunu ve Amerika Birleşik Devletleri ve birçok ülkenin İsrail'i desteklediğini söyledi.

SALDIRI DRONE’LARI İSRAİLE DOĞRU YOL ALIYOR

IDF Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, basın açıklamasında İran'dan fırlatılan düzinelerce insansız hava aracının İsrail'e doğru gittiğini doğruladı. İran saldırı dronlarının sabah 6:30 ile 7:30 saatleri arasında İsrail'e varmaya başlaması bekleniyor.

50'DEN FAZLA DRONE ATEŞLENDİ

İran, İsrail'e yönelik misilleme saldırısında 50'nin üzerinde insansız hava aracını hedefe doğru hareketlendirdi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı basın açıklamasında, İran'dan havalanan onlarca İHA'nın İsrail'e doğru ilerlediğini duyurdu.

AdminAdmin