İSTANBUL
Giriş Tarihi : 15-08-2022 12:47

İstanbul sağanak yağışa teslim oldu

İstanbul art arda gelen uyarıların ardından sağanak yağışın etkisi altına girdi. Megakentte sağanak yağış nedeniyle trafik de kilitlendi.

İstanbul sağanak yağışa teslim oldu

İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 17 il için sağanak yağış uyarılarının ardından beklenen kuvvetli yağış megakenti etkisi altına aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İstanbul için çok sayıda uyarıda bulunmuştu. 

Fotoğraf: DHA/Beykoz'da yağmur nedeniyle yollar göle döndü

Anadolu Yakası'nda aniden bastıran yağış nedeniyle Maltepe'de yollar kısa sürede göle döndü. Altayçeşme Mahallesi'nde otomobiller yolda mahsur kaldı. Araçları kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğunluk haritasına göre trafik saat 10.00'da yüzde 54 olarak ölçüldü.

Maltepede göle dönen yollarda araçlar mahsur kaldı

AKOM'dan yapılan açıklamada, "Sabah saatlerinde Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde etkili olan sağanak yağmurun ilerleyen saatlerde etkisini arttıracağı, öğle saatlerine kadar gök gürültüsü ve şimşek ile beraber yer yer yoğun sağanak geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki saatlerde Anadolu yakasında yoğun yağış geçişleri yaşanması beklenmektedir." denildi.

AdminAdmin