İSTANBUL
Giriş Tarihi : 25-01-2024 13:54

İstanbul'a kuvvetli kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Batı Karadeniz için akşam saatlerinden itibaren kuvvetli kar uyarısı yapıldı. Hafta sonu ise İstanbul dahil birçok ilde karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı bekleniyor.

İstanbul'a kuvvetli kar yağışı geliyor

Türkiye'nin kuzeyindeki 7 il için sarı uyarı geldi. 

Sarı uyarı verilen iller Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sakarya ve Zonguldak olarak sıralandı. Yoğun kar yağışı İstanbul'a yakın

Beklenen kar yağışı İstanbul'a yakın kentlere ulaştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan tahmine göre akşam saatlerinden itibaren Bolu çevreleri, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce ve Kastamonu'nun kuzeyinin yüksek kesimleri ile Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar görülecek.

Cuma günü etkisini artıracak kar yağışı hafta sonu da aralıklarla etkili olacak. Kuvvetli yağışlarla oluşabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

SICAKLIK DÜŞÜYOR

MGM'nin sosyal medya hesaplarından, hava sıcaklıklarına ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yapıldı.

Genellikle mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonundan itibaren azalarak mevsim normallerinin altına düşeceğinin tahmin edildiği bildirildi.

GÜNLÜK HAVA DURUMU

Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Yozgat ve Niğde çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçeleri, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu'nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya'nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara ile doğu kesimlerde artarak mevsim normalleri civarına çıkacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecek.

AdminAdmin