İSTANBUL
Giriş Tarihi : 11-02-2024 02:58

İstanbul'daki Silahlı Saldırıya İlişkin Yeni Gelişme!

Dün akşam İstanbul'da düzenlenen silahlı saldıraya ilişkin yeni bir gelişme duyuldu. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından duyurduğu bilgi ile saldırının AKP'nin belediye başkan adayıyla alakası olmadığını belirtti.

İstanbul'daki Silahlı Saldırıya İlişkin Yeni Gelişme!

'SALDIRININ AKP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İLE ALAKASI YOK' MESAJI

İBB Başkanı İmamoğlu paylaşımında, 'Küçükçekmece’deki bugün yaşanan olayın AK Parti adayı ile ilgisi olmadığını ve yaşamını yitiren kimsenin olmadığını öğrenmek içimizi rahatlattı. Başka bir asayiş olayı nedeniyle yaralanan vatandaşımıza acil şifa ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.' ifadelerini kullandı

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, AZİZ YENİAY İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim çalışmasında bulunduğu alanda silahlı saldırı meydana gelen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay’ı telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı lanetledi.

"HİÇBİR SALDIRI AMACINA ULAŞAMAYACAK"

Erdoğan, mesajında şunları belirtti:

 

"AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakımızın Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikat derhal başlatılmıştır. Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasimize yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırı ile ilgili şu paylaşımı yaptı:

"Bugün saat 16.30 sıralarında AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu yere uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Saldırıda E. G. D adlı kadın vatandaşımız yaralanmıştır. Saldırıya ilişkin geniş çaplı tahkikat başlatılmıştır. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum."

 

1jpg-yx5zj-uaz0olvwxdg2pqaw.jpg

İçişleri Bakanı Yerlikaya saldırı sırasında bir kadının yaralandığını belirtirken AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımlarında bir kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi yeraldı. Ardından Adalet Bakanı da bir kişinin yaralandığını duyurdu. İlk gelen bilgilerde öldüğü sanılan kadının yaralı olduğu anlaşıldı.

suleymen.jpeg

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olay yerine gelerek bilgi aldı.

İstanbul'da AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

MURAT KURUM: UZUN NAMLULU SİLAHLAR

Sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili bir paylaşım yapan Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, "Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada uzun namlulu silahlarla gerçekleştirilen saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimize geçmiş olsun. Demokrasimize yönelik bu tehditler bizi asla ve asla yolumuzdan döndüremeyecek!" dedi.

33jpg-egldavdnleahvyxipryr-q.jpg

EKREM İMAMOĞLU'NDAN DE MESAJ VAR

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Sayın Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı olduğu bilgisini üzülerek öğrendim. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyor, Sayın Yeniay’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Demokrasi yarışını kirletmeye çalışan tüm karanlık gruplara karşı, birlikte omuz omuza duracağız.

 

AdminAdmin