İSTANBUL
Giriş Tarihi : 11-03-2023 17:34

İstanbulluların cep telefonuna mesaj gitti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapılırken, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. Bir uyarı da İGDAŞ'tan geldi.

İstanbulluların cep telefonuna mesaj gitti

Meteoroloji İstanbul ve Marmara Bölgesi'ni uyardı, bugünden itibaren fırtına ile birlikte soğuk ve yağışlı hava geliyor. Sıcaklıklar bugünden başlayarak 10 derece civarına gerileyecek. AFAD, baca zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar ve çatı uçmasına karşı dikkatli olunması uyarısında da bulundu.

Bu sabah saatlerinden itibaren rüzgâr lodos yönünden (Güney-batı) kuvvetlendi. AKOM ve AFAD'tan; cumartesi akşamı saat 22.00'ye kadar fırtına ve sağanağın etkili olmasını bekliyor. Fırtına ve sağanak nedeniyle yollarda göllenme, ağaç ve direk devrilmesi, çatı, tabela uçması, baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

AKOM'dan yapılan açıklamada; İBB ekiplerinin, fırtına ve yağmur nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı 24 saat çalışılacağı ve toplu ulaşımda aksama yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi.

igdas.jpg

İstanbul için bir uyarı da İstanbul Gaz Dağıtım San. ve Tic. A. Ş.'den (İGDAŞ) geldi. Kullanıcıların telefonlarına iletilen mesajda "İstanbul için fırtına uyarısı yapılmıştır. Güvenli doğalgaz kullanımı için bacalı cihaz bulunan odada kesinlikle uyamayınız, havalandırma menfezlerinizi açuk tutunuz, lodoslu ve fırtınalı havalarda gece uyumadan bacalı cihazlarınızı lütfen kapatınız" denildi.

AdminAdmin