İSTANBUL
Giriş Tarihi : 05-09-2023 23:38

Korkutan Görüntüler... Yükselen Sular Otomobilleri Sürükledi

İstanbul’da sağanak yağış etkili oluyor. Arnavutköy’de metrekareye 70 kg’dan fazla yağış düşerken birçok ev ve iş yerini su bastı. Park halindeki araçlar suyun şiddeti ile metrelerce süreklendi.

Korkutan Görüntüler... Yükselen Sular Otomobilleri Sürükledi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu akşam başlayan yağış gece boyunca etkili olacak. Yağışlar, İstanbul’un kuzeyinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış olarak görülecek. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Media player poster frame

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul için yaptığı sağanak yağış uyarısının ardından özellikle İstanbul’un kuzey kesimlerinde sağanak yağmur etkili oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Arnavutköy’de metrekareye düşen yağışın 70 kg’ı geçtiğini paylaştı.

Arnavutköy’de yollar dereye dönerken birçok ev ve iş yerini su bastı. Bazı vatandaşlar rögar kapaklarını açmaya çalıştı. Evini su basan vatandaş kovayla suyu boşaltmaya çalışırken yağmura kapılan motosikleti vatandaşlar zor kurtardı. Arnavutköy’de bir otoparkı da su bastı.

Sosyal medyada pek çok kullanıcı tarafından paylaşılan videolarda şiddetli yağışın etkisi yükselen suların park halindeki araçları metrelerce sürüklendiği görüldü.

Birçok kullanıcı buna benzer videolar paylaştı.

AdminAdmin