EKONOMİ
Giriş Tarihi : 22-09-2023 13:03

Kredi Kartı sahiplerine çok Kötü Haber!

Merkez Bankası'nın politika faizini 5 puan artışla yüzde 30'a çıkarması sonrasında kredi kartı faizleri rekor oranda arttı. Geri ödemelerde yaşanan gecikmelerde faiz oranları yüzde 70'leri aşarken, nakit çekimlerdeki gecikmelerde ise yüzde 90'ları aştı.

Kredi Kartı sahiplerine çok Kötü Haber!

Seçim öncesinde yüzde 8,5 olan politika faizi dört ayda yüzde 30’a yükseltilirken, politika faizine bağlı olan kredi kartı ve nakit çekim faizleri de hızla arttı.

ASGARİ TUTAR DA BİLE FAİZ

Eğer kredi kartı borcunuzun yalnızca asgari tutarını öderseniz, geriye kalan borç üzerine akdi faiz uygulanıyor. Bu oran, seçimler öncesinde ve haziranda yıllık olarak vergiler dahil yaklaşık yüzde 23,4 idi. 1 Ekim itibarıyla bu oran yaklaşık yüzde 65’e yükselmiş olacak.

BORCUNU ÖDEYEMEYEN YANACAK

Kredi kartı borcunuzun asgari tutarını ödemezseniz ya da eksik öderseniz, gecikme faizi uygulanıyor. Bu oran, seçimler öncesinde ve haziranda yıllık olarak vergiler dahil yaklaşık yüzde 29,2 idi. 1 Ekim itibarıyla bu oran yaklaşık yüzde 72’ye yükselecek.

NAKİT ÇEKİMDE GECİKENE İSE YÜZDE 93 FAİZ

Söz konusu oran, seçimler öncesinde ve haziranda yıllık bazda vergiler dahil yüzde 29,2 idi ancak 1 Ekim itibarıyla yüzde 92,64’e yükselecek.

AdminAdmin