SİYASET
Giriş Tarihi : 02-03-2023 21:29

Liderler Pazartesi günü yine buluşacak. Masada Kılıçdaroğlu'nun adaylığı var

Türkiye'nin kilitlendiği bugünkü 6'lı masa toplantısından sonra liderler Pazartesi günü tekrar buluşma kararı aldı. Haber kamuoyuna ilk kez Halk TV'de duyuruldu! Altı liderin bugünkü toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konuşuldu. Cumartesi İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplanacak, pazartesi liderler yeniden bir araya gelecek. Liderler ortak bir anlayışa varıldığını açıkladı

Liderler Pazartesi günü yine buluşacak. Masada Kılıçdaroğlu'nun adaylığı var

Türkiye'nin kilitlendiği 6'lı masa liderler buluşmasında ortak bir anlayışa varıldı. Alınan karar son kez parti kurullarında görüşülecek. Kulislere yansıyan bilgilerde liderler arasında bir problem olmadığı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin konuşulduğu öğrenildi. Liderlerlerin 5'i Kılıçdaroğlu'nun ismi üzerinde anlaştı İYİ Parti lideri Akşener ise yetkili kurullarına bilgi vereceğini söyledi.

Millet İttifakı'nın 13. cumhurbaşkanı adayının pazartesi günü yapılacak olan 13. toplantıda netleşeceği belirtildi. Toplantıdan sonra yapılan açıklamada liderlerin ortak bir anlayışa vardığı açıklandı. Altı liderin ortak açıklamasında, " Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere bir araya geleceğiz" vurgusu yapıldı.

Halk TV'de yeralan kulis bilgilerine göre bugünkü toplantıda masaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi geldi. Liderler teker teker görüşlerini açıkladı. 6'lı masanın 5 lideri de Kılıçdaroğlu ismine 'evet' dedi. Toplantıda bir başka adayın ismi gündeme gelmedi sadece Kılıçdaroğlu ismi üzerinde konuşuldu. İYİ Parti lideri Meral Akşener kararı yetkili kurullarına da danıştıktan sonra aktaracağını söyledi ve liderler Pazartesi günü buluşmak üzere anlaştı.

Toplantı sonunda liderlerin imzasını taşıyan ortak metin açıklandı.

İşte toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklama

"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

AdminAdmin