GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-10-2022 21:16

Mahir Ünal, görevinden 'affını' talep etti

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AKP Grup Başkanvekilliği görevinden affını talep ettiğini belirtti. Mahir Ünal'ın istifası kabul edilerek AKP Grup Başkanvekilliği'ne Özlem Zengin getirildi.

Mahir Ünal, görevinden 'affını' talep etti

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görevinden affını talep ettiğini duyurdu.

Mahir Ünal'ın "Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözleri büyük tepki almıştı. Bahçeli bu açıklamaya sert sözlerle yanıt vermişti.

"Bugün itibarıyla Grup Başkanvekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim."

Mahir Ünal bu noktaya nasıl geldi?

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, gençlik buluşması ve konferans etkinlikleri kapsamında 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda, “Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir" diye konuştu.

Cumhuriyet ve harf devrimini hedef alan sözlerinin ardından Mahir Ünal önce Twitter hesabından eleştirilere yanıt vererek, "Buradan bir düşmanlık çıkaramazsınız" sözlerini kullandı ve tepkilerin daha da artmasına neden oldu.

Mahir Ünal en son dün Cumhuriyet'e övgü dolu sözler sıraladığı bir paylaşım yaparak sözlerini açıklamaya çalıştı.

AdminAdmin