İSTANBUL
Giriş Tarihi : 18-12-2023 02:05

Marmara'da Gece Yarısı Korkutan Deprem

Çınarcık (Yalova) merkezli meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem İstanbul ve birçok şehirde şiddetli sarsıntılara neden oldu. Depremin ardından açıklamalarda bulunan uzmanlar, kırılan fay hakkında son detayları paylaştı.

Marmara'da Gece Yarısı Korkutan Deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan ilk verilere göre saat 23:53 sularında Çınarcık (Yalova) merkezli 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İlk belirlemelere göre 11.18 km derinlikte meydana gelen deprem, İstanbul, Kocaeli ve Yalova başta olmak üzere çevre şehirlerde şiddetli şekilde hissedildi.

dep.jpeg
"İSTANBUL DEPREMİNİ ÖNE ÇEKMEZ"

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "23.57'de Yalova- Çinarcık'da M4,2 deprem 1999 Çınarcık kırığında oldu. Olağan bir gerginlik boşalması. Büyuk deprem beklemiyorum. İstanbul depremini öne çekmez. Sıkıntı yok." ifadelerini kullanarak soğukkanlılık çağrısında bulundu.


"BÜKLENEN BÜYÜK DEPREMLE ALAKASI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Depremin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Okan Tüysüz, 4.1 büyüklüğündeki deprem hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Marmara Denizi Çınarcık açıkları. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın güney kesimlerinde armutlu yarımadası çevresinde depremler oluyor. Sanırım aynı etkinliğin devamı.

İstanbul'da beklediğimiz depremle alakalı olmadığını düşünüyorum. 99 depreminin yarattığı bir gerilimin devamı olduğunu duşünüyorum.

Panik yapmaya gerek yok. 4.1 hissedilebilir bir deprem. Çınarcık ile Adaların tam ortasında bir yer olduğu görünüyor. Bizim asıl deprem beklediğimiz adaların önünden geçen fayla ilgili görünmüyor.

KANDİLLİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 4.0 OLARAK AÇIKLADI

AFAD'ın ardından Kandilli Rasathanesi'nden depreme yönelik yapılan paylaşımda, Çınarcık merkezli sallantının büyüklüğü 4.0 olarak açıklanırken, derinlik için 14.6 km açıklamasında bulunuldu.

AdminAdmin