İSTANBUL
Giriş Tarihi : 14-12-2022 18:48

Ekrem İmamoğlu çağrıda bulundu, İstanbullular Saraçhane'ye akın etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak ve hapis cezası kararı verilen davaya tepki göstermek amacıyla "Herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" çağrısı yaptı. Ekrem İmamoğlu'nun çağrısının ardından kısa sürede Saraçhane'ye akın etmeye başlayan vatandaşlar 'Hak, Hukuk, Adalet', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' şeklinde slogan attı. İmamoğlu'nun çağrısı üzerine Ankara'dan yola çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB'nin Saraçhane'deki binasına ulaştı.

Ekrem İmamoğlu çağrıda bulundu, İstanbullular Saraçhane'ye akın etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın görülen 3'üncü duruşmasına 16.00'ya kadar ara verildi. İmamoğlu Twitter hesabından İstanbullulara çağrıda bulundu. İmamoğlu, "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “YSK üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması sürüyor.

Savcı üçüncü duruşmada da siyasi yasak ve hapis istedi. Son savunmalar için duruşmaya 16.00’a kadar ara verildi.

Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane'dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00'da Saraçhane'ye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun çağrısının ardından kısa sürede Saraçhane'de yoğun kalabalık toplandı.

İBB önünde binlerce İstanbullu 'Hak, Hukuk, Adalet', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' sloganları attı. İBB binasına Türk Bayrağı ve Atatürk posteri asıldı.  

İmamoğlu'nun açıklama yapacağı otobüs de hazırlandı.

'BU BİR DEMOKRASİ MÜCADELESİ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise İmamoğlu'nun tweet'ini alıntılayarak, "Bu bir demokrasi mücadelesi… 16.00’dan itibaren Saraçhane’de olacağız" ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER DE YOLA ÇIKTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu’nun bu çağrısı üzerine sosyal medya hesabından fotoğraflı bir paylaşım yaptı: “Ankara'dan yola çıktım, Saraçhane'de görüşürüz.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Siyasi yargı kararlarıyla milli iradenin engellenemeyeceğini en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilmesi gerekir. İBB Başkanı Sayın İmamoğlu ile ilgili yargıdan adil bir karar bekliyoruz” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Kartal Neyzen Tevfik Meydanı'nda toplanan halka, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, hapis ve siyasi yasak istemi ile yargılandığı davayla ilgili açıklamalarda bulundu.

'AHMAKÇA BİR DAVA'

İmamoğlu'nun asılsız iddialarla yargılandığını belirten Kaftancıoğlu, “Buraya gelinceye kadar süren 2,5 saat boyunca, bütün iddialar ne kadar ahmakça bir dava olduğunu söylemeye gerek yok. Bütün iddialar, bütün söylenenler somut belgeli bir şekilde defalarca çürütülmesine rağmen, her şey ortadayken avukatların yine hiçbir talebi kabul edilmeden, sizler burada Ekrem başkanın, hakkın, hukukun, adaletin yanındayken davaya bugün karar verilmek üzere saat 16.00'ya kadar ara verildi. Görünen o ki, bugün saat 16.00'da mahkeme yeniden toplanacak ve karar verilecek.” dedi.

Kaftancıoğlu, alandakileri ve tüm İstanbulluları saat 16.00'da  Saraçhane'ye davet ederek şöyle devam etti:

Bizler saat 16.00'da mahkemede olurken, sizleri Saraçhane'ye Ekrem başkanının yanına bekliyoruz. Mahkeme başladığı saatten itibaren Ekrem başkanımız, sizi Saraçhane'de bekliyor. Biz de burada milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla davanın kararı çıkar çıkmaz sizlerin yanına geleceğiz. Hep buradayız, hep adaletin yanındayız. Genel başkanımızın sürekli ifade ettiği gibi, bu ülkeye 85 milyon adına yeniden adaleti hep birlikte getireceğiz.

METRO SEFERLERİ ARTIRILDI

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda İBB Başkanı İmamoğlu’nun çağrısı sonrası sıklaştırılan seferlerle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada “Saraçhane’de 16.00’da gerçekleşecek buluşma sebebiyle oluşan yolcu yoğunluğu nedeniyle M1, M2, M4, M5, M7, T1, T4 ve T5 hatlarımızda seferlerimiz sıklaştırılmıştır” denildi.

AKŞENER SARAÇHANE'DE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB'nin Saraçhane'deki binasına geldi. İmamoğlu vatandaşların sloganları eşliğinde Akşener'i karşıladı. 

İMAMOĞLU ÇİFTİNE SARILDI

İmamoğlu'nun makam odasına geçen Akşener, burada Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu'na sarılarak onlara destek oldu. O anlar şöyle görüntülendi:

AdminAdmin