SİYASET
Giriş Tarihi : 06-12-2022 15:38

Meclis'te vekiller arasında yumruklu kavga: Bir vekil hastaneye kaldırıldı

TBMM Genel Kurulu’nda İyi Parti ve AKP milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın, İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün başına yumruk attı. Halk TV, hastaneye kaldırılan Örs'ün yoğun bakım servisinde tedaviye alındığı bilgisini aktardı.

Meclis'te vekiller arasında yumruklu kavga: Bir vekil hastaneye kaldırıldı

TBMM Genel Kurulu’nda; TBMM, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay ve Yargıtay 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ve 2022 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz kürsüye çıktığı sırada AKP’li milletvekilleri ile İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma çıktı. TBMM Başkanvekili Haydar Akar, oturuma ara verdi. Aranın ardından tartışma, yumruklaşmaya vardı.

Örs ile AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık arasında yumruklaşma oldu. Işık’ın elindeki yüzük nedeniyle başından yaralanan Örs hastaneye kaldırıldı. 

TBMM Başkanvekili Haydar Akar, oturumu yeniden açtığında milletvekillerini uyararak, “Bütün milletvekillerinden gazi Meclis’in usulüne, ona yakışır şekilde hareket etmelerini rica ediyorum. Meclis’te söz atma vardır ama konuşmacının intizamını bozacak şekilde laf atmaların doğru olmadığını düşünüyorum. Milletvekili arkadaşlarımı uyarmayı da kendime zül sayıyorum” dedi.

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş kavgaya ilişkin olarak, “Alpay Özalan ile Zafer Işık üzerimize geldi. Işık, Hüseyin Bey’e yumruk attı. Hüseyin Bey’in kaşı açıldı yumruktan dolayı. Elinde bir cisim mi vardı, yüzük mü vardı? Herhalde bir şey vardı. AK Parti artık seçim yaklaştıkça, Genel Başkanları nasıl her yerde kendilerinden olmayanlara hakaret ediyor ve saldırıyorsa, şimdi burada da vekillere saldırıyor” diye konuştu. (ANKA)

 

AdminAdmin