İSTANBUL
Giriş Tarihi : 28-03-2023 17:17

Megakent donacak! Havalar ne zaman ısınacak?

Dün 20 dereceyi bulan hava sıcaklığı geceden itibaren yerini soğuk hava ve sağanak yağışa bıraktı. İstanbullular bugün yağmurlu bir sabaha uyandı. Havaların ne zaman ısınacağı merak edilirken İstanbul Valiliği, "Balkanlardan geliyor" diyerek uyardı.

Megakent donacak! Havalar ne zaman ısınacak?

Havaların ne zaman ısınacağı merak ediliyor. Dün hava sıcaklıkları 20 dereceyi bulurken bugün İstanbullular dondurucu soğukla karşılaştı.

İstanbul Valiliği yeni bir açıklama yayımlayarak, kentin soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine yer verildi.

"Bölgemizin 28 Mart 2023 Salı günü balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Hava sıcaklıklarının 5-10 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte yağışların; Salı günü İstanbul ve bölgenin doğusunda yer yer kuvvetli olması beklenmektedir.

Yağışların; Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’nın yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur şekline olacağı tahmin ediliyor.

Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri bölgemizde zirai don olayı bekleniyor.

Rüzgârın, Salı ve Çarşamba günleri kuzeyli yönlerden olmak üzere kuvvetli, Salı günü yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Soğuk hava, yer yer etkili yağışlar ile kuvvetli rüzgâr ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, zirai don, buzlanma ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı, meteorolojik rapor ve uyarılar dikkatle takip edilmelidir."

AdminAdmin