GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-09-2022 17:11

Mersin saldırısını üstlenen HPG, Dilşah Ercan'ın ilgisinin olmadığını söyledi

Mersin'in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi'ne yönelik düzenlenen saldırıyı PKK'nin askeri kanadı olarak bilinen HPG üstlenirken, saldırıda "Dilşah Ercan'ın yer almadığı" ifade edildi.

Mersin saldırısını üstlenen HPG, Dilşah Ercan'ın ilgisinin olmadığını söyledi

Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan Tece Polisevi'ne yönelik silahlı ve bombalı saldırıyı PKK'nin askeri kanadı HPG üstlendi. 

Açıklamada saldırıyı gerçekleştirenlerin kimlik bilgileri de verildi ve bunların “Sara Tolhildan” kod adlı Şırnak doğumlu Dilara Ürper ile “Rûken Zelal” kod adlı Rojava Kamışlo doğumlu Emel Feremez Hisên olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan'ın saldırıyı gerçekleştirenler arasında olmadığı ifade edilerek, iktidarın "bunu bilmesine rağmen bilinçli şekilde" Ercan'ın ismini verdiği ve "farklı çevrelere karşı baskı aracı olarak kullanmak istediği" öne sürüldü.

Ne olmuştu?

Mersin'in Mezitli ilçesinde 26 Eylül'de saat 22.42 civarında, polisevine yönelik bir saldırı gerçekleştirilmiş, saldırıda 1 polis yaşamını yitirmiş, 1'i polis 2 kişi ise yaralanmıştı.

İçişleri Bakanlığı, saldırıyı gerçekleştiren 2 kadının polislerin açtığı ateşin ardından sırt çantalarındaki bombaları patlattığını açıklamıştı.

Bakanlığın açıklamasında, saldırganların PKK'li olduğu ve bunlardan birinin "Zozan Tolan" kod adlı Dilşah Ercan olduğu bilgisine yer verilmişti.

Eskiden Azadiya Welat'ın muhabirliğini yapan Dilşah Ercan'ın isminin CHP'nin yaklaşık 10 yıl önceki bir tutuklu gazeteci raporunda yer alması gündeme getirilmiş, iktidara yakın medya tarafından saldırı CHP ile ilişkilendirilmişti. 

Bu eleştirilere yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları söylemişti:

“Gazeteciyim deyip bunu ispat edenlere mektup yazmışız. 2012'de buna gelen cevaplardan birini alıyorlar. 2012'de Mehmet Baransu'ya ne diyordunuz? Baştacı bir gazetecinizdi, şimdi terörist. Ekrem Dumanlı, firari terörist. Türkçe Olimpiyatları'nda ayırdığı koltuğa oturuyordunuz. Örneğin Zekeriya Öz, o tarihin en önemli savcısı bugün terörist. Yüksek Askeri Şura üyesi olarak en yüksek rütbeli darbeci Akın Öztürk bugün terörist. Mehmet Dişli, kardeşi yurtdışında Türkiye'yi temsil ediyor halen daha ama Hulusi Akar'ın en yakını o gece darbeci şimdi terörist. Sonra Erdoğan çıkacak, 'Rabbim milletim beni affetsin' deyip bu pisliklerden kurtulacak sonra siz 188 gazeteci ismi içinde adı geçmiş CHP'den 11 yıl önceki raporun hesabını soracaksınız öyle mi? Terbiyesizliğin, hadsizliğin hesabı yok!” 

AdminAdmin