SİVAS
Giriş Tarihi : 11-02-2024 03:11

MHP Belediye Başkan Adayı Reha Kars: “Sivas’ta Kuvâ-yi Milliye Ruhunu Yeniden Başlatacağız”

“Doğru Aday, Üretken Belediyecilik Proje Tanıtım Programı” kapsamında projelerini Sivaslılarla buluşturan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas Belediye Başkan Adayı Reha Kars, “Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı kadim kentimiz Sivas'ımızda, belediyecilik anlayışında yeniden bir Kuvâ-yi Milliye ruhu başlatmak istiyoruz” dedi.

MHP Belediye Başkan Adayı Reha Kars: “Sivas’ta Kuvâ-yi Milliye Ruhunu Yeniden Başlatacağız”

MHP Sivas teşkilatı tarafından “Doğru Aday, Üretken Belediyecilik Proje Tanıtım Programı” düzenlendi. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, MHP İl Başkanı Hakan Uygun, MHP Sivas Belediye Başkan Adayı Reha Kars, MHP Sivas Merkez İlçe Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, Ülkü Ocakları Sivas Başkanı Rıfat Kalkan, Kadın Kolları Başkanı Rabia Karadağ, Kamu-Sen İl Temsilcisi Dursun Özen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alışılagelmiş proje tanıtım programlarının dışına çıkarak sorunları yerinde inceleyen Reha Kars, yapmış olduğu proje tanıtımıyla büyük beğeni topladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Hakan Uygun, “Türkiye yüzyılına yakışır projeler geliştirerek Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediyelerinin nasıl bir anlayış içerisinde olduğunu göstermiştir. Allah nasip ederse Türkiye yüzyılına yakışır bir şekilde memleketimize hizmet etmek için, Sivas için canla başla mücadele edip, tüm engelleri aşa aşa, bu şehir ve bu şehirde yaşayan herkesi emaneti bilecek şehreminimizi de hep birlikte seçeceğiz. Sivas’ımızı geleceğe umutla taşıyacak, gençlerimizin iş sahibi olduğu, kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerinin bulunduğu, esnafımızın yüzünün güldüğü bambaşka bir yönetimle Sivas’ımıza hizmet edeceğiz” dedi.

“ÜÇ HİLALLİ BAYRAĞI DALGALANDIRACAĞIZ”

Genel seçimlerden sonra yerel seçimlerde de beraber olduklarını vurgulayan MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, “Tek gayemiz var Allah rızası için önce ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza ve ezanımıza sahip çıkmak. Tabi ondan sonrası diyor ya, ‘gardaş bizim sevdamız Sivas’ işte bizim sevdamız Sivas gardaş. Sivas’ımız için çok çalışacağız. Hiçbir mazerete sığınmadan geceyi gündüze katacağız. Yılmayacağız, yorulmayacağız daima Sivas diyeceğiz. Allah’ın izniyle de 3 hilali birlikte dikeceğiz. Eğer Sivas’a sahip çıkmak istiyorsanız Sivas’ın geleceğine sahip çıkmak istiyorsanız gelin bizimle birlikte olun. Hizmet, belediyecilik nasıl yapılır Sivas’a ve bütün Türkiye’ye gösterelim buradan” diye konuştu.

Özyürek’in konuşmasının ardından MHP Sivas Belediye Başkan Adayı Reha Kars, proje tanıtımına başladı.

İLK İŞLEM YERLATI ŞEBEKE HATTI YENİLEME

Sivas’ı ilgilendiren sorunlara farklı bir sunum hazırlandığının altını çizen Sivas MHP Belediye Başkan Adayı Reha Kars, “Sivas'ın en az 20 yıllık geleceğinin bugünden planlanmasının ve güvence altına alınmasının gerekliliğine ve bunun da ancak ve mutlak suretle planlı gelişmeyle, akılla, mantık, matematik, bilgiyle, liyakat ve şehrin somut sorunlarına yönelik doğru öngörü yaklaşımlar ile mümkün olacağına inanıyoruz. Şehrin bizim için birinci öncelikli sorunu hepinizin bildiği gibi su problemi. Yakın zamanda kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkan içme ve kullanma suyu krizinden şehrimizi en az zararla korumak için göreve geleceğimiz ilk günden itibaren tüm önlemleri alacak, su israfının önüne geçecek, gerekli tüm çalışmaları başlatacak ve bu anlamda kentin geleceğini çok uzun süre garanti altına almış olacağız. Size bir sorum var. İsraf haram mıdır? Haramdır doğru mu? Peki şu anda en büyük haramı işliyoruz desem inanır mısınız? Çünkü yeraltı şebeke hattımızda yüzde 45 oranında israf var. Kaçak var. Yapacağımız ilk işlem yeraltı şebeke sistemini yenilemek olacak. Çözüm olarak ayrıca bir de başka şehirlerde, ülkelerde kullanılan birçok yöntem var. Bunlardan bir tanesi de yağmur sularının toplanarak arıtma tesisatından geçirilerek yeniden kazandırılması gibi. Bu konuya bazı ülkeler o kadar hassasiyet gösteriyor

ki. Örneğin Japonlar, sahip oldukları su göletlerini bile otomatik kapatma sistemini kullanarak koruyorlar. Buradaki amaç buharlaşma ile olan su kaybını engellemek adına. Onlar bu kadar ince düşünürken maalesef biz şehrimizde bu kadar ince düşünmüyoruz. Yüzde 45 kayıp kaçağımız var. Bir de makine mühendisi olarak, belediyeye proje çizen bir mühendis olarak söylüyorum; normalde mekanik tesisatlarda yeni yağmur suyu toplama hatları var. Buraya kadar güzel. Ama bu hatları herhangi bir depolama ile maalesef biriktirmiyoruz. Onu da kanalizasyona gönderiyoruz. Sadece binanın etrafında su oluşmasını engellemek adına. Biz gelirsek bu yaklaşıma farklı çözümleri ve mühendislik uygulamalarını mutlaka uygulayacağız” dedi.

“SİVAS’IN TARİHİNDE DAHA ÖNCE YAPILMAMIŞ BİR PROJE YAPACAĞIZ”

Medeniyetleşme varsa orada bir ulaşım ağı olması gerektiğini söyleyen Kars, “İkinci problemimiz, şehir içi trafik sorunu ve çözümü. Sivas’ın tarihinde şimdiye kadar hiç yapılmamış bir proje hazırlayacağız. Bunu başka şehirler kullanıyorlar. Bu projenin adına ‘Ulaşım Master Planı’ diyoruz. Yani ulaşım ana planı denen bir plan hazırlanıyor. Bunun içinde yayadan, motorlu, motorsuz araçların trafiğine kadar çözümler üretiliyor. Vatandaşlarımızı trafik sorunundan söz veriyoruz kurtaracağız” diye konuştu.

“İMAR HUZURU SİVAS’TA YOK”

İmar sorunu ve çözümünü anlatan Reha Kars sunumuna şu şekilde devam etti; “Sıralamada insan yaşam döngüsüne göre gittiğimizi söylemiştik. Birinci sorunda yaşam kaynağı olduğu için su dedik. Medeniyetleşme, ticaretin gelişmesi, sosyal ve kültürel yapının oluşması için insan hayatında ne önemli? Ulaşım önemli dedik. Ulaşımdan sonra ise şehirde o bölgede diğer bir sorun imar sorunu ve çözümü. Şehrimizde şimdiye kadar hiç olmamış bir kavram; imar huzuru. Sivas’ta imar huzuru hiç yaşanmamış. Bu anlamda depreme dirençli konutlar üretmek istiyoruz. Sonrasında ivedilikle devletimizin vatandaşımıza sunduğu imkanları aktif şekilde yürütmek suretiyle sağlıksız yapıların dönüşümünü sağlayacağız.

Bu amaçla atacağımız ilk adımlardan biri de alışılagelmiş belediye yönetim sistematiğinde bir değişiklik yapmak. Nedir bu değişiklik? İmar birimini birincil öncelikten alıp ikincil önceliğe konuşlandıracağız. Peki, birinci öncelik ne olacak? Elbette ki Şehir Planlama Birimi olacak.

İŞSİZLİK SORUNU ve ÇÖZÜMÜ

Organize Sanayi Bölgelerimize daha fazla fabrika yapılması ve buna bağlı daha fazla istihdam sağlanması için yatırımcılarla olan diyalogları üst seviyelere çıkaracağız. Belediye olarak kentimize fabrika kurmak isteyen yerli yabancı tüm yatırımcılar için danışmanlık ve uygulama hizmeti verecek ve bu şekilde kentimizin en önemli ihtiyacı olan istihdamın artmasını ve işsizliğin azalmasını sağlayacağız.

PAHALI KONUT SORUNU ve ÇÖZÜMÜ

Konut fiyatlarının artmasında Arsa fiyatı, İnşaat yapım maliyetleri, Malzeme ve İşçilik Fiyatları, Mülkiyetteki çok hisselilik gibi birçok etken bulunmaktadır. Bunlardan belediye olarak sadece arsa maliyetlerine etki edilebilir, çünkü diğer birçok etken genel ekonomik koşullara bağlıdır. Belediyenin makul seviyelerde konut edinme ihtiyacına çözüm olarak, yeni yapısal alanlar ile toplu yapılaşma çözümleri üretmesini sağlayacağız.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı kadim kentimiz Sivas'ımızda belediyecilik anlayışında yeniden bir Kuvâ-yi Milliye ruhunu başlatmak istiyoruz. Bu anlamda ‘sizler de bizlere katılın’ çağrısında bulunmuştum. O yüzden Kuvâ-yi Milliye ruhunu canlandırmak adına ne mutlu Türk’üm demeye var mıyız?

SOSYAL BELEDİYECİLİK VİZYONUMUZ ve HALKIMIZA SUNACAĞIMIZ HİZMETLER

Sağlık, eğitim, tarım, kültür, turizm, ulaşım noktasında da birçok projeyi hayata geçireceğiz.

Sağlık Alanında ortaya koyacağımız vizyonla “Sivas Belediyesi Sağlıklı Yaşam ve Tedavi Merkezi” adı altında yeni birimler kuracağız. Buralarda istihdam edeceğimiz uzmanlar

eşliğinde 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızın sağlıklı yaşamı destekleyici öneri ve uygulamalarla buluşmasını sağlayacağız.

Bu merkezlerde bay-bayan Fitnees ve Spor Salonları, Beslenme ve Diyet Uzmanı hizmetleri, Çocuk Kreşleri ve Aktivite Alanları, Kütüphane, Güvenli ve Ücretsiz İnternet olanaklı Ders Çalışma Salonları yer alacaktır. Böylelikle sağlıklı birey sağlıklı toplum bilincini güçlendirecek bu merkezlerimizle Sivaslı çocuk, genç ve yaşlı tüm hemşerilerimizin yaşam kalitelerini artıracağız ve bu anlamda sürekli, kesintisiz destek sağlayacağız.

Eğitim alanında geleceğimiz olan çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlayabilmek adına tüm adımları atacağız. Şehrin farklı bölgelerinde erişilebilir noktalarda etüt merkezleri kurarak istihdam edeceğimiz uzman eğitimciler nezaretinde çocuklarımızın eğitim hayatına katkı sunacağız.

Ayrıca okullara ulaşımda zorluk yaşanan mahallelerde eğitim başlangıç ve bitiş saatlerine uygun olarak, sadece okul güzergâhlarında sefer yapacak ulaşım araçları ile çözüm sunacağız. Yine tespit ettiğimiz bu bölgelerde bazı okullarda, çocuklarımıza Sivas Belediyesi olarak sabahları kahvaltılık vereceğiz ve onlara yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz.

Tarım ve Ziraat Alanlarında Sosyal Belediyecilik anlayışıyla farklı yaklaşımlar ortaya koyacağız. Belediye sınırları içerisinde bulunan Tarıma Elverişli Ekilebilir Alanlarda yerel çiftçimiz ile birlikte ekip biçerek elde edeceğimiz Mahsul ile hem çiftçimize kazandıracağız hem şehre ekonomik katkı sağlayacağız hem de Belediyecilik sorumluluğumuz olan Sosyal Yardım Kaynaklarımızı artırmış olarak elde edilen kazancı da vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bu kapsamda çiftçimizle, bir ortak gibi hareket edeceğiz ve onlara bu içerikteki birlikteliklerde Belediye olarak mazot desteği sağlayacağız.

Ayrıca yine tarım ve hayvancılığı canlandırmak için hibe programları ile kente büyük miktarlarda kaynak aktarılmasını sağlayacak, çiftçilerin üretim seviyesini en üst noktalara taşımak için Belediye olarak gerekli tüm iş birliğini sağlayacak, böylelikle Tarımda ve Hayvancılıkta ilimize farklı bir ivme kazandıracağız.

Kültür ve Turizm Alanlarında ‘Sivas’ı Sivaslı olan tanıtır’ anlayışıyla ilimizde Belediye olarak hem doğrudan hem de dolaylı olarak turizm alanlarında faaliyet gösteren esnaflarımıza ve sivil vatandaşlarımıza yönelik Kültürel Zenginliklerimizi ve Turizm Bilgilerimizi, Şehrimizin Kronolojik ve Tarihsel Gelişimini içeren Eğitim ve Kurslar düzenleyeceğiz. Böylelikle taksi esnafımızdan tutun da sivil vatandaşımıza kadar adeta Sivaslı Gönüllü Turizm Elçileri oluşmasını sağlayacağız.

Ulaşımda Sivaslı’ya hak ettiği konforu sunacağız. İlk olarak vatandaşlarımızı kapalı-şeffaf ve güvenli otobüs duraklarına kavuşturacağız. Bildiğiniz gibi memleketimiz bir kış şehridir. Ne yazık ki hal böyle iken şimdiye kadar şehir içi hiçbir durağımız kapalı durak olamamıştır. Teknolojik sitemlerle donatılı ve güvenlik kameraları ile izlenecek şeffaf ve kapalı duraklarımızı sevgili Sivas halkının hizmetine sunacağız.

Ayrıca şehir içi hatlarda araç sayısı, sefer sayısı ve vatandaşlarımızın bekleme süreleri de dikkate alınarak iyileştirici anlamda her türlü tedbiri de vatandaşlarımız lehine devreye alacağız. Burada otobüs kooperatifimiz var. Bu konunun aslında 3’lü bir ayaktan olduğunu masaya yatırdık. Belediye, vatandaş bir de araç sahiplerimiz var. Ürettiğimiz birçok modelleme var. Onu araç sahipleriyle oturup konuşmamamız gerekiyor. Yine bir eksiklik olarak tespit ettiğimiz; Şehir Merkezi ve üniversite kampüsünden Hamidiye Kültür Parkına bir de 1. Organize Sanayi Bölgesi ile 4 Eylül Sanayi Sitesi arasına toplu ulaşım hat ve seferleri kuracağız.

Güvenli ve huzurlu şehir Sivas anlamında tüm park ve bahçelerimize, tüm çocuk oyun alanlarımıza güvenlik kameraları kuracağız. Var olanlarda ise kamera sayılarını artıracağız. Bu alanlardaki aydınlatma ve ışıklandırma yapımızı güçlendireceğiz. Parklardaki güvenlik görevlisi personel sayımızı artıracak, özel güvenlik ekiplerimizin emniyet güçlerimizle daha etkin ve hızlı iletişim kurabilmesini sağlayacağız. Başta çocuklarımızı ve tüm

vatandaşlarımızı her türlü kötü niyetli kişi veya kişilerden, suç unsurlarından muhafaza edeceğiz.

Enerji alanında örnek şehir Sivas vizyonumuz: Belediye olarak enerjide dışa bağımlılığın azaltılması ve enerji arz taleplerinin dengelenmesi bağlamında yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasına yönelik enerji eylem planları hazırlayacağız. Bunun için ise öncelikle sürdürülebilir enerji aksiyon planı oluşturacağız.

Spor alanında; Sivasspor’umuz gibi, Sivaslı Milli Sporcularımız gibi, kentimizin prestijine büyük katkı sunan önemli değerlerimize tam destek sağlayacak, bu şekilde şehrimizi prestij anlamında en üst seviyelere çıkarmak ve en iyi şekilde tanıtmak adına önemli roller üstleneceğiz. İlimiz spor ve sporcularının gelişimine her anlamda destek olacağız. Amatör spor ve sporcu ruhunu diri tutmak adına Şehrimizin farklı bölgelerinde spor kompleksleri açacağız ama öncelikle var olanların aktif kullanılmalarını sağlayacağız.

Dijital alanda sunacağımız hizmetlerle vatandaşlarımıza Sivaslı olmanın ayrıcalıklarını yaşatacağız. Öncelikle vatandaşlarımızın su için kontör yükleme derdine ek çözüm ve ek hizmet sunarak, su yükleme işlemini ios ve android destekli mobil cep telefonu uygulamalarına taşıyacağız. Vatandaşlarımız ister uygulamayı yükleyerek cep telefonlarından isterlerse de mevcut yükleme noktasından akıllı su sayaçlarına kontör yükleme işlemi yapabilecekler.

Belediye olarak yapacağımız etkinlik, konser ve şehre dair görsellerde ve mimari tasarım belirleme gibi konularda sevgili halkımızın fikrini alacağız. Belediyemize ait Sosyal medya hesaplarımızda Dijital Anketler (Şeffaf ve hızlı) yaparak, kafamıza göre değil çıkan sonuca göre hareket edeceğiz.

Eğitime destek olmak ve akıllı şehirler kavramının alt yapısını oluşturmak anlamında ücretsiz ve güvenli İnternet Ağ hizmeti sunacağımızdan bahsetmiştik. Buna paralel olarak ilk etapta belli yerlerde olmak üzere belediyemize ait oturma banklarında USB giriş portları oluşturarak vatandaşlarımıza telefon şarj hizmeti sunacağız.

Mahalle Pazar yerlerinde bankamatik tahsis alanları oluşturarak bankaları bu yönde teşvik edeceğiz. Gerek Pazar olan günlerde gerekse diğer günlerde mahalle sakinlerinin bu imkândan faydalanmalarına katkı sağlamış olacağız.

KADINLAR ÇARŞISI

Üreten ve ürettiklerini kazanca dönüştürerek aile bütçesine katkı sağlamak isteyen ev hanımlarının ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarına katkıda bulunmayı sağlayacağız.

ENGELSİZ YAŞAM

Engelli vatandaşlarımız için Millet Bahçeleri içinde sosyal yaşam alanları oluşturacağız.

BARINAĞIN ADI DEĞİŞECEK

İlimizde bildiğiniz gibi hayvan barınağı var. Ben ismini bile değiştirmek istiyorum. Hayvan kelimesini bile kullanmak istemiyorum. Belediyeye gelirsek Sivas Belediyesi Kedi ve Köpek Barınağı olarak adını değiştireceğiz.

BASIN SİTESİ YENİLENECEK

Şehrimizde eksikliğini düşündüğümüz yerler var. Bunlardan birincisi nikah salonu, nikah salonunu yenileceğiz. İkinci olarak değerli basınımızın güzide mensupları var. Mevcut koşullarınızı bu seçim döneminde geldiğimizde de bir kez daha görme imkânım oldu. Yıllardır aynı pozisyonda kalıyorsunuz. İmkânı olanlar kalirifor sistemiyle ısınmışlar. İmkânı olmayanlar hala bugün kömürlü soba ya da odun sobası yakarak bölgesel bir ısıtmaya sahipler. Biz diyoruz ki onlara yeni basın sitesi yapacağız. Konfor şartlarınızı düzelteceğiz. Orada rant olsun diye o bölgede konut yapmayacağız.

KÖY PAZARI

Köy pazarı mutlak suretle olmalı. Biliyorsunuz, köyden gelen köylümüz, milletimizin efendisi geliyor halin içinde esnaflardan izin alarak esnafın dükkanının önünde tezgah açıyor. Hatta

bazıları esnafa ufak bir kira veriyor. Biz ne yapacağız? Köylümüze yeni bir köy pazarı yapacağız. Düşündüğümüz yer de Dikilitaş bölgesinde eskimiş, artık depreme dayanıksız hale gelmiş Kangal İş Hanının yerine bir köy pazarı yapmak istiyoruz.

KAMYON GARAJI

Kamyon pazarının yanında bir de lojistik yeri olması gerektiğini düşünüyoruz. Belirlediğimiz en doğru yeri en doğru yere kamyon garajı yapacağız. Kamyoncu esnafımızın sosyal alanları da olacak orada.

SİV-KART PROJESİ HAYATA GEÇECEK

Yerel esnafımız 10 bin kişilik yurdun kampüs bölgesine yapılmasından dolayı şikayetçi. Bütün öğrenci şehre gelemiyor, alışverişini, kafesinde, yemeğinde kampüs içinde kalıyor diye şikâyet etti. Öğrencinin yerel esnafımızla buluşması için neler yapabiliriz diye biz de düşündük, öğrencimiz yerel esnafla daha çok buluşsun diye 30 binimlik tek bir ulaşım kartı imkânı sunacağız. Bunun sonrasında bir projemiz daha var, anlaşmalı yerel esnaflarla öğrenci arasında yapılacak alışverişlerde de sektörüne göre yüzde 5 ila 10 ek bir indirim yapacağımız bir projemiz var kafamızda.

SÖZ VERİYORUZ

Burada saydığımız her şey somut şeyler. Biz somut projeleri ortaya çıkarırken, ‘yapacağımızı iddia ederken yeterli mi?’ diye vicdanımıza sorduk. Yetmez cevabını aldık. Bu işin maddi tarafı. Biz dedik ki, eksik olan bir tarafı var. O da manevi tarafı. Hasret kaldığımız özlemini duymaya başladığımız giderek dezenformasyona uğradığımız ve uğratıldığımız bir dönemdeyiz. Hasret kaldığımız bizi biz yapan değerlerimiz var. Bunlar doğruluk, dürüstlük, hakkaniyet, helal ve haram kavramını gözetmek gibi kavramlardır. Biz dedik ki, madem Allah rızası için yapacağız yaptığımızı bu maneviyat ve maddiyatı harmanlayıp, yoğurup sizlerin karşısına öyle çıkıp hizmet etmek istiyoruz. Layık görürseniz de söz veriyoruz yapacağız.”

AdminAdmin