GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-01-2024 12:07

MSB: Pençe Kilit Harekatı'nda şehit sayısı 9'a yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'taki Pençe-Kilit Harekatı'nda 9 askerin hayatını kaybettiğini, 4 askerin yaralandığını açıkladı.

MSB: Pençe Kilit Harekatı'nda şehit sayısı 9'a yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Harekatı'nda, PKK tarafından bir üs bölgesine saldırı düzenlendiğini açıkladı. 

Saldırıda 5 askerin hayatını kaybettiği aktarılan açıklamada, "Bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Temasta ilk belirlemelere göre 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir" denildi. 

Bakanlıktan yapılan ikinci açıklamada, hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden birinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklamada, "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan bir silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı, ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada, yaralı 2 askerin daha hayatını kaybettiğini aktardı: 

"Üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan iki silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı sekize yükselmiştir. Bölgede devam eden operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 15’e yükselmiştir."

Saat 01.44'te yapılan açıklamada, 1 askerin daha vefat ettiği, yaşamını yitiren asker sayısının 9'a yükseldiği belirtildi.

IRAK VE SURİYE'YE HAVA HAREKATI

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'taki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyindeki bazı bölgelere hava harekatı düzenlendiğini duyurdu.

Açıklamada, "Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyindeki terörist hedeflerine 13 Ocak 2024 saat 00.30'da hava harekatları icra edilmiş, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyle teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan 29 hedef imha edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: HESABINI SORACAĞIZ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, askerlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu. Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Milletimizin başı sağ olsun. Pençe Kilit Harekat Bölgesinde Şehit Olan Kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; Şehit Ailelerimize, Kahraman Ordumuza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamları âli olsun. Yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; vatan uğruna, ay yıldızlı şanlı bayrağımız uğruna şehit düşen kahraman evlatlarımızın kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız. Bu hainlere yaptıklarının hesabını tek tek soracağız." 

AdminAdmin