İSTANBUL
Giriş Tarihi : 27-02-2024 21:43

Murat Kurum'dan 'İstanbul'un her ilçesine, mahallesine cemevi' vaadi

Murat Kurum'dan 'İstanbul'un her ilçesine, mahallesine cemevi' vaadi

Murat Kurum'dan 'İstanbul'un her ilçesine, mahallesine cemevi' vaadi

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum "İstanbul'un her ilçesinde, mahallesinde Alevi kardeşlerimizin cemevi ihtiyacına ilişkin adımlara canlarımızla beraber karar vereceğiz, o kararı da uygulayan tarafta olacağız" dedi.

Kartal'da Uğur Mumcu Cemevi’ni ziyaret eden Kurum, burada cemevi yöneticileri ve vatandaşlarla sohbet etti. 

Cemevinin yeni bir binaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Murat Kurum "Buradaki Alevi kardeşlerimiz, maalesef İstanbul'da geçtiğimiz süreçte olduğu, her işte yapıldığı gibi yine verilen sözlerin tutulmadığı noktasında bize sıkıntılarını, problemlerini ilettiler. 2012'den beri maalesef bir kültür merkezinin bodrumunda hizmet verdiklerini, ki bugün biz de geldiğimizde burada nefes almakta dahi kardeşlerimizin zorlandığını görüyoruz, 2012'den bu yana Uğur Mumcu Mahallesi'nde cemevi ihtiyacı olduğunu bize ilettiler" ifadelerini kullandı.

'2012'DEN BERİ SÖZ VERİP YAPMAYAN ZİHNİYET' 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak kendilerine söz verdiğini vurgulayan AK Partili Kurum, şöyle devam etti: "İstanbul'un her ilçesinde, mahallesinde Alevi kardeşlerimizin cemevi ihtiyacına ilişkin adımlara canlarımızla beraber bir masada oturup karar vereceğiz, o kararı da uygulayan tarafta olacağız. 1 Nisan sabahı itibarıyla Uğur Mumcu Mahallesi'nde Alevi kardeşlerimize, mahallemize yakışır, huzur içerisinde cemlerimizi yapacağımız, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi yaşayacağımız cemevi inşaatını da Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak biz yürüteceğiz. Her seçim zamanı buraya gelip, bu vaatleri verip, 2012'den beri yapmayan anlayışta hiçbir zaman olmadık, bundan sonra da olmayacağız. "

AdminAdmin