SİYASET
Giriş Tarihi : 25-07-2023 19:58

Mustafa Sarıgül'e Meclis'te yumruklu saldırı iddiası

CHP'li Mustafa Sarıgül ile 22. Dönem ANAP Milletvekili Turan Tüysüz Meclis kulisinde tartıştı. Tüysüz'ün Sarıgül'e yumruk attığı iddia edildi ama iki taraf da yumruk iddiasını yalanladı.

Mustafa Sarıgül'e Meclis'te yumruklu saldırı iddiası

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ile 22. Dönem ANAP Milletvekili Turan Tüysüz arasında Meclis kulisinde tartışma çıktı. Görgü tanıkları Tüysüz'ün Sarıgül'e yumruk attığını ileri sürdü. İkili arasında yaşanan arbede milletvekillerinin araya girmesiyle engellendi. Olaya tanık olan Sözcü TV muhabiri Aslı Kurtuluş Mutlu, saldırıyla ilgili şunları anlattı:

“CHP grup toplantısından çıkan Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, diğer vekillerle sohbet ediyordu. Turan Tüysüz ile de sohbet ettiler. Şeref holündeki koltuklara oturdular. Ne olduğunu anlamadığımız bir şekilde kargaşa yaşandı. Ben 5-6 metre arkadaydım. Mustafa Sarıgül, basın danışmanı ve beraberindekilerle bu noktadan uzaklaştı.”

Turan Tüysüz, yumruk iddiasını soran gazetecilere önce "Bilmiyorum" derken ardından "Yok öyle bir şey ifadesini kullandı. Tartışmaya bir alacak verecek meselesinin neden olduğu da ileri sürüldü. Mustafa Sarıgül yumruk atma ve alacak-verecek iddiasına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Yok yok öyle bir şey (yumruğu kastediyor) olmadı. Bir alacak verecek meselesinin yeri burası değil. Ben gördüğünüz beyefendiyi 15 yıldır görmüyorum. Yıllar önce tanıyorum. Fakat çok değişmiş, kim olduğunu bilemedim. İkincisi normal konuşmanın şekli odamıza gelirsin, randevu alırsın, konuşuruz. Son derece üzüldüm. İçeriğinin ne olduğunu da bilmiyorum. Niye geldiğini de bilmiyorum."

 Sarıgül olay anını da şöyle anlattı:

“Yanıma yaklaşarak bana bir takım sorular sordu. Ben de ‘Tanımıyorum, burası bunun yeri değil’ dedim. Uzaklaştım, kendisi de ileri geri konuşmaya devam etti. Tabii ki yüce parlamentoda bunların olması, konuşulması hoş bir şey değil. Bugün Türkiye’nin gündeminde olağanüstü bir seçim varken böylesi bir talihsiz olayla karşı karşıya kalmak beni gerçekten son derece üzdü. Yüce parlamento çatısı altında hak arama mücadelesi vermenin, bir konuşma yapmanın yeri ve zamanı olması lazım. Daha sonra geçmiş dönem milletvekilliği yapmış bir arkadaşımızın nerede ne konuşacağını bilmemesini gerçekten, büyük bir üzüntü ile karşılıyorum. Her zaman barıştan yana, sevgiden yana hak arayan insanların yanında olan bir arkadaşnıız olarak yüce parlamentoda böylesi bir olayın tecelli etmesi beni gerçekten üzmüştür. Umarım bundan sonra yüce Parlamentonun çatısı altında böylesi bir tatsızlık olmaz.”

TURAN TÜYSÜZ KİMDİR? 

Turan Tüysüz, 2002 Türkiye genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Şanlıurfa milletvekili seçildi. 2005 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etti ve Anavatan Partisi'ne katıldı. Tüysüz, istifasından önce de CHP Olağanüstü Kurultayı’nda Mustafa Sarıgül’ün söz talebinin reddedilmesi üzerine Divan Başkanı Şinasi Öktem’e yumruk atmıştı. Tüysüz, daha sonra partiden ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. Tüysüz, 2019 yerel seçimlerinde de HDP’den Şanlıurfa Siverek Belediye Başkan adayı olmuştu. 

AdminAdmin