EKONOMİ
Giriş Tarihi : 22-09-2023 11:40

Otomobil sahiplerine kötü haber! Akaryakıta dev Zam yolda

Benzin, motorin, LPG zamları bitmek bilmiyor. Zamlar biririne izliyor. Rusya akaryakıt fiyatlarını dengelemek için ihracatı bir süreliğine durdurma kararı aldı. Bu karar ile akaryakıt fiyatlarının dünya genelinde tavan yapması bekleniyor.

Otomobil sahiplerine kötü haber! Akaryakıta dev Zam yolda

Rusya Devleti ülkesinde yaşanan ekonomik krizden etkilenen akaryakıt fiyatlarını düşürmek için yeni bir karar aldı. Rus hükümetin yaptığı açıklamaya göre iç piyasadaki akaryakıt fiyatını dengelemek için dış ihracatını kısıtladı.

RUS HÜKÜMETİ AÇIKLADI

Benzin ve motorin ihracatına geçici kısıtlama getirildiği bilgisine yer verilen açıklamada, "Geçici kısıtlamalar akaryakıt piyasasında arza yardımcı olacak ve bu da tüketiciler için fiyatların düşmesine neden olacak" ifadesi kullanıldı.

akaryakit.webp

Rusya hükümetin aldığı karardan başka Türkiye olmak üzere bir çok ülke etkilenecek bu karar neticesinde fiyatlarda büyük artış yaşanması beklenmekte. Akaryakıt krizinin yan etkileri olarak halı hazırda Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntının daha büyüceği anlamına geliyor. Otomobil sahipleri artan akaryakıt fiyatlarından şikayetçiyken son zamanda gelecek zamlarla birlikte durumun biraz daha zorlaşması bekleniyor

AKARYAKIT FİYATLARIN GÜNCEL HALİ

Her geçen gün bir zam haberine uyandığımız bu günlerde güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde:

benzin.jpeg

MOTORİN

İstanbul Avrupa motorin fiyatları 40,03 TL
İstanbul Anadolu motorin fiyatları 39,97 TL
Ankara motorin fiyatları 40,57 TL
İzmir motorin fiyatları 40,74 TL

BENZİN

İstanbul Avrupa benzin fiyatı 38,55 TL
İstanbul Anadolu benzin fiyatı 38,5 TL
Ankara benzin fiyatı 39,13 TL
İzmir benzin fiyatı 39,23 TL

AdminAdmin