EKONOMİ
Giriş Tarihi : 31-05-2023 14:59

Resmi Gazete Duyurdu! Şehir İçi Taşımacılık Esnaflarına Yüzde 70 Zam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, gelir desteği ödemelerinde önemli bir artışın gerçekleştirileceğini duyurdu. Şehir içi toplu taşıma ve deniz yolu taşımacılığı yapan esnafların gelirlerinde yüzde 70'lik bir zam yapılacağı açıklandı. Bu müjdeli haber, milyonlarca kişiye maddi anlamda büyük bir rahatlama sağlayacak ve daha adil bir ücretlendirme sistemi oluşturulacak.

Resmi Gazete Duyurdu! Şehir İçi Taşımacılık Esnaflarına Yüzde 70 Zam

Bakan Yanık, gelir desteği ödemelerinde yapılacak bu zamın hakkaniyetli bir düzenleme olduğunu vurguladı. Şehir içi toplu taşıma ve deniz yolu taşımacılığı sektöründe çalışan esnafların ücretlerinin artırılması taleplerini dikkate alarak, 2022 yılında yapılan ücret artışlarının güncellenmesi gerektiğini ifade etti.

Yapılan yeni düzenlemeler Resmi Gazete'de yayınlanarak resmiyet kazandı. Buna göre, şehir içi özel deniz yolu ulaşımı için yapılan ödemeler 2.250 TL'den 3.275 TL'ye, Ankara ve İstanbul'da şehir içi toplu taşıma için yapılan ödemeler 2.992 TL'den 4.500 TL'ye, diğer büyük şehirlerde şehir içi toplu taşıma için yapılan ödemeler 2.250 TL'den 3.375 TL'ye, büyükşehir belediyesi olmayan illerde ise şehir içi toplu taşıma için yapılan ödemeler 1.800 TL'den 2.800 TL'ye yükseltildi.

ZAM GELDİ

Bu düzenlemeyle birlikte, gelir desteği ödemeleri 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren zamlı olarak yapılacak. Bu adım, şehir içi toplu taşıma ve deniz yolu taşımacılığı sektöründe çalışan esnafların daha adil bir ücretlendirmeyle desteklenmesini sağlayacak. Bakan Yanık, bu düzenlemenin sektördeki çalışanların yaşam standartlarını iyileştirme ve sürdürülebilirliklerine katkı sağlama amacını taşıdığını vurguladı.

Gelir desteği ödemelerine yapılan yüzde 70'lik zam, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın liderliğindeki çalışmaların bir sonucu olarak gerçekleşti.

AdminAdmin