İSTANBUL
Giriş Tarihi : 28-01-2024 14:23   Güncelleme : 28-01-2024 19:23

Sarıyer'de Kiliseye silahlı saldırı!

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini anında silahlı saldırı yapıldı. Bir kişi hayatını kaybetti. Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Saldırının terör kaynaklı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Sarıyer'de Kiliseye silahlı saldırı!

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini anında silahlı saldırı yapıldı. Kilisede pazar günü düzenlenen ayin sırasında içeridekilere ateş açıldığı bildirildi.

9a1157d6bbb0026b6799fd0e6a4eaf22.jpgKar maskeli iki kişi ayin sırasında kiliseye girerek ateş açtı. Kilisede bulunanlar, kendilerini korumak içini kendini yere attı.

1e9b955efd3358b5d3d0762fe273ebf7.jpg

Saldırının henüz bir grupla bağlantılı olup olmadığı bilinmiyor.

832130780e17c857cab55eec7914c0d1.jpg

78 BOŞ KOVAN BULUNDU

Gazeteci Bekir Batu, kilise içinde saldırının ardından 78 boş kovan bulunduğunu Halk TV canlı yayınında aktararak "Bir kişinin hedef alındığı" iddiası için, "saldırının kilisede ve ayin sırasında düzenlenmiş olması farklı anlamlar taşır, saldırı dışarıda olsaydı, kişisel olduğunu düşündürebilirdi ama öyle değil." ifadelerini kullandı.

ALİ YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya, "Bugün Saat 11.40 sıralarında
Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında,
ayine katılanlar içinde bulunan C.T.
maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış
ve maalesef hayatını kaybetmiştir.

Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır.

Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Saldırıya ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlıu açıklama yaptı. İmamoğlu, saldırıya ilişkin "Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T’ye Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi'nde ayin sırasında bir kişiye yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma yürüttüğünü bildirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kastedenler, asla emellerine ulaşamayacaktır."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Vedat Tunç açıklama yaparak saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Söz konusu açıklama şöyle:

" İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir."

Kiliseye saldırı düzenleyen iki şüphelinin kiliseye doğru gidişini içeren güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

GRUP BAŞKANI ABDULLAH GÜLER

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "

Sarıyer Santa Maria Kilisesinde gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine başsağlığı diliyorum.

Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar her yönüyle devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

 

Haberler

AdminAdmin