SİVAS
Giriş Tarihi : 12-08-2023 15:01

SCÜ'de 6 Şubat depremi sonrası etkilenen binalar ile ilgili çalışmalar resmen başladı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) 6 Şubat depremi sonrası kuruma bağlı merkez yerleşke ve ilçelerde depremden etkilenen binaların zemin etüdü ve raporlaması çalışmaları başladı.

SCÜ'de 6 Şubat depremi sonrası etkilenen binalar ile ilgili çalışmalar resmen başladı

Koyulhisar ilçesinde yapılan çalışmalar sonrası, Gürün Meslek Yüksekokulundaki teknik çalışmalar Cumhuriyet Üniversitesi Yapı işler Daire Başkanı Feridun Yaya’nin yapılan zemin etüdü ve karot model alma çalışmalarını bizzat yerinde incelemesi ile resmen başlatıldı.

Daire Başkanı Feridun Yaya’ya üniversite personelleri İnşaat Mühendisi Yavuz Keskin, Tekniker Gökhan Taştan, ve İnşaat Teknikeri Mustafa Erdi Kuzucu çalışmaları ile eşlik etti.

Akalın Grup Proje Mühendislik, Mimarlık şirketi Grup Başkanı İnşaat Mühendisi Tuğrul Akalın Daire Başkanı Feridun Yaya’ya ilçelerde depremde zarar gören binalar ile ilgili bir sunum yaparak bilgiler verdi.

 

 

 

Akalın, uzman kadrosu ve teknik ekipmanları ile binaların zemin durumu ve depreme dayanıklılığı durumları uluslararası standartlar ve T.C Çevre Bakanlığının kriterlerine uygun olarak gerçekleştirildiğini ve bugün itibariyle çalışmaların Sivas Merkez yerleşkede devam edeceğini bildirdi. Akalın’a Normbeton Test Laboratuvarı Şirket Müdürü İnşaat Mühendisi Murat Doğan’da çalışmaları ile destek verecek.

Gürün Meslek Yüksekokulu ile ilgili Akalın Grup Proje Mühendislik, Mimarlık şirketi Grup Başkanı İnşaat Mühendisi Tuğrul Akalın yaptığı açıklamada;

 

 

 

AdminAdmin