İSTANBUL
Giriş Tarihi : 11-09-2022 19:01   Güncelleme : 11-09-2022 19:34

Sivas tanıtım günleri renkli görüntülere sahne oldu

Memleket özlemi çeken Sivaslılar Yenikapı'da düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri'nde bir araya geldi. Yöresel lezzetleri, Kangal köpeği ve türküleriyle, Sivas kültürü tüm yönleriyle tanıtıldı. Etkinlikte 'etli ekmek' Sivas'ın mı Konya'nın mı tartışması da yapıldı. Ekmek ustası Fatih Polat, "Konya'nın hamuru mayasız ve ince. Bizimki bir ay sonra buzluktan çıkarılıp ısıtılsa aynı şekilde yenir. Konya'nınki kuru oluyor" dedi.

Sivas tanıtım günleri renkli görüntülere sahne oldu

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen 13. Geleneksel Sivas Tanıtım Günleri renkli görüntülere sahne oldu. TÜİK verilerine göre İstanbul'daki sayıları, memleketlerini geçen Sivaslılar, etkinlik alanı doldurdu.

Kangal köpeğinden kilimine, balından dal turşusuna, halayından sazına, köftesinden etli ekmeğine kadar Sivas’ın simgeleri, Yenikapı'da tanıtıldı. Kimi memleket hasretini gidermek için, kimi de lezzetli yemeklerden tatmak için geldi.  Sivas Tanıtım Günleri'nde Şarkışla kilimi, Zara balı ve pezik turşusu da ön plana çıktı.

KONYANIN HAMURU MAYASIZ VE İNCE OLUYORKONYA'NIN HAMURU MAYASIZ VE İNCE OLUYOR

Konya'ya ait olduğu bilinen etli ekmek de tanıtım günlerindeki yerini aldı. Etli ekmek ustası ve gelen ziyaretçiler, bu lezzetin Sivas’a ait olduğunu söyledi. Etli ekmek ustası Fatih Polat, "Etli ekmek Sivas'ın.

Bizim etli ekmeğimizin hamuru mayalı oluyor. Kıymamız Sivas'tan geliyor. Konya'nın hamuru mayasız ve ince. Bizimkini 1 ay sonra buzluktan çıkarıp ısıtın, aynı şekilde yenir. Konya'nın ki kuru oluyor. Etli ekmeğimiz, köftemiz meşhur. Köftemizde de sadece tuz ve kıyma var. Bayağı bir sıra oldu, siparişler yetişmiyor" dedi. 

ETLİ EKMEK KONYADA DOĞDU AMA SİVASIN OLDU

"ETLİ EKMEK KONYA'DA DOĞDU AMA SİVAS'IN OLDU"

Etkinlik alanına etli ekmek yemek için gelen Edip Cengiz, "Etli ekmek Konya'da doğmuştur, Sivas'ta reklamı büyümüştür. Sivas'ın olmuştur. Konyalılara geçmiş olsun. Yöremin her tadı güzeldir. Bir Sivaslı olarak Konya'nın da etli ekmeğini de seviyorum ama, Sivas'ın ki bambaşka bir lezzet" dedi.

KANGAL KÖPEĞİYLE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN SIRAYA GİRDİLER

KANGAL KÖPEĞİYLE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İÇİN SIRAYA GİRDİLER 

Adını Sivas'ın Kangal ilçesinden alan, sadakati ve cesaretiyle bilinen Kangal köpekleri de yoğun ilgi gördü. Etkinlik alanına 2 aylık ve 1.70 boyunda 2 yaşında Bozoğ isimli kangal köpekleri getirildi.

Kangal köpeklerini Sivas'tan getiren Alaattin Arslantaş, "Bu köpekler kaymakamlığa ait köpekler. 15-16 köpek getirdik, 8'i kaldı. Talep çok, dün 4 köpek satıldı. Çifti 8, tek erkek 5, tek dişi 4 bin TL'ye satılıyor. Bu köpeğe bakmak için bağınız, bahçeniz olacak. Açık ve geniş bir alan olacak. Apartmanda falan olmaz. Güzel ve sadık bir köpek. Kimseye de zararı olmaz" dedi.

İstanbul'da yaşayan Sivaslı Ahmet Polat, "Daha önce yerim varken Kangal bakıyordum ama, şimdi şu anda burada olduğumuz için bakamıyoruz. Hasreti için buraya geldik. En önemli özelliği sadık ve cesur olması. Tam yiğidoyu tarif eden bir köpek" ifadelerini kullandı.

MEMLEKET HASRETİNİ GİDERMEK İÇİN GELDİLER

MEMLEKET HASRETİNİ GİDERMEK İÇİN GELDİLER 

Tanıtım günlerine katılan Nezaket Çolak, "Sivas'ı da, türkülerini de çok özledim. Sivas'a gidemiyoruz, en azından buraya gelince gitmiş kadar oluyoruz. Memleket hasretini biraz da olsa gideriyoruz" dedi.

Büşra Öz ise, "Ekmek aldık, Sivas'ın yöresel peynirini aldık. Mutluyuz açıkçası. Sivaslı olarak İstanbul'da çok sayıdayız. Böyle bir etkinliğin yapılması bizim için çok güzel bir duygu. Sürekli gidip gelmek olmuyor ama, böyle geldiğimiz zaman özlem gidermiş oluyoruz" diye konuştu. Etkinlik bugün sona erecek.

 

AdminAdmin