SPOR
Giriş Tarihi : 29-12-2022 20:11   Güncelleme : 29-12-2022 20:13

Sivasspor 1-2 Galatasaray

Galatasaray, 2022 yılının son karşılaşmasında Demir Grup Sivasspor'u 2-1 mağlup etti

Sivasspor 1-2 Galatasaray

Haftaya zirvede giren sarı-kırmızılılar, öne geçtiği maçta Sivasspor'a yakalansa da 90+5'te gelen gol Okan Buruk'un ekibini zirvede tuttu: 1-2. Galatasaray'ın galibiyet serisi de 5 maça çıktı.

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Demir Grup Sivasspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi.

Saat 17.00’de başlayan mücadelede hakem Erkan Özdamar düdük çaldı. Özdamar'ın yardımcılıklarını Cevdet Kömürcüoğlu ve Ali Saygın Ögel yaptı. Maçın dördüncü hakemi ise Turgut Doman oldu. Zorlu müsabakada VAR koltuğunda ise Özgüç Türkalp oturdu. Türkalp’e, AVAR’da Bülent Birincioğlu eşlik etti.

Haftaya liderlik koltuğunda giren Okan Buruk'un ekibi, Fenerbahçe'nin Hatayspor'u mağlup etmesiyle maç eksiğiyle ikinci sıraya gerilemişti.

Sarı-kırmızılılar, zorlu Sivas deplasmanında ilk 45 dakikayı üstün kapattı. 27. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Berkan Kutlu'nun pasıyla topla buluşan Sacha Boey'in yerden ceza alanı içine çıkardığı topa Dries Mertens, bekletmeden sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu uzak köşeden ağlarla buluşturdu.

İkinci yarıda ev sahibi takım beraberlik için ataklarını sıklaştırdı. Sivasspor, aradığı golü 54. dakikada buldu. Ancak VAR'dan gelen uyarı sonrasında atılan golü monitörde izleyen hakem Erkan Özdamar, ofsayt olduğunu tespit etti ve gol iptal edildi.

Rıza Çalımbay'ın öğrencileri 80. dakikada skora ortak oldu. Dia Saba'nın savunmanın arkasına attığı topa iyi hareketlenen Erdoğan Yeşilyurt, ceza alanı içinden sol ayağıyla yerden vuruşunu yaparak maça 1-1'lik eşitliği getirdi.

Galatasaray, 90+5'te bir kez daha üstünlüğü yakaladı. 73'te oyuna giren Barış Alper Yılmaz takımına kritik 3 puanı getiren golü kaydetti: 1-2.

22 yaşındaki Barış Alper, Galatasaray'ın bu sezon Süper Lig'de attığı en geç golü Sivasspor ağlarına gönderdi. 94:41(Opta)

KIRMIZI KART | Sivasspor'da Erdoğan Yeşilyurt 100. dakikada ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı.

Bu sonuçla sarı-kırmızılıların ligdeki galibiyet serisi 5 maça yükseldi. Ligin alt sıralarında kalan Sivasspor'un iç sahadaki galibiyet özlemi 3 maça çıktı.

Galatasaray gelecek hafta MKE Ankaragücü'nü konuk ederken, Sivasspor Konyaspor deplasmanında galibiyet arayacak.

İlk 11'ler

Demir Grup Sivasspor: Ali Şaşal, Robin Yalçın, Caner, Goutas, Uğur, Keita, Ulvestad, Erdoğan, Dia Saba, Ahmed Musa, Yatabare

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Aanholt, Oliveira, Berkan, Mertens, Rashica, Kerem, Gomis

Takımlar hakkında

Ligde oynadığı 14 müsabakada 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı ekip, 30 puan topladı. Galatasaray, ligde 15. haftayı lider tamamladı.

Süper Lig'de çıktığı maçların üçünü kazanan, beşinde berabere kalan ve yedisini kaybeden Demir Grup Sivasspor ise topladığı 14 puanla 15. haftayı 16. sırada bitirdi.

Eksikler

Sivasspor'da sakatlıkları bulunan Leke James, Murat Paluli, Aaron Appindangoye ve Samba Camara görev alamıyor.

Galatasaray'da ise kırmızı kart cezalısı Torreira ile birlikte sakatlıkları bulunan Icardi, Kazımcan Karataş, Yunus Akgün ve Mathias Ross kadroda yok.

33. randevu  

İki takım 33. kez karşı karşıya gelecek. Sivasspor'un Süper Lig'e yükseldiği 2005-2006 sezonuyla başlayan rekabette geride kalan 32 maçtan 19'unu sarı-kırmızılılar, 7'sini kırmızı-beyazlılar kazandı, 6 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında Galatasaray'ın 68 golüne, Sivasspor 43 golle yanıt verdi.

Sivas'taki maçlar

Rekabette Sivas'ta yapılan lig maçlarında ev sahibi takımın üstünlüğü bulunuyor.

Sivas'ta yapılan 16 maçın 6'sını Sivasspor, 5'ini de Galatasaray kazandı. 5 karşılaşma ise berabere bitti. Sivasspor rekabetteki maçlarda evinde 26 gol attı, kalesinde 29 gole engel olamadı.

AdminAdmin