SİVAS
Giriş Tarihi : 28-10-2023 00:06

Takcı: “Hızlıca medenileşen bir memleket varsa bunu Cumhuriyet’e borçludur”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Yazılımı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Gürün Meslek Yüksekokulu Müdürü  Doç.Dr. Hidayet Takcı Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Takcı: “Hızlıca medenileşen bir memleket varsa bunu Cumhuriyet’e borçludur”

Takcı: “Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’ta ve Cumhuriyet’in ilanının yüzüncü yılında hepimiz önümüzdeki yüzyıllarda ülkemizi bekleyen risklerin de fırsatların da farkındayız” dedi.

Doç.Dr. Hidayet Takcı açıklamasının tamamında; “28 Ekim 1923 tarihinde “Efendiler yarın Cumhuriyet’i ilan ediyoruz” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından hazırlanan anayasa değişikliği teklifinin 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmesiyle başlayan Cumhuriyet yolculuğumuz tam tamına 100 yaşında. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” düsturuyla hareket eden yeni rejim kendisinden sonraki birçok hareketin de fitilini ateşlemiştir. Halkın kendini yönetme becerisini savunan bu yeni rejim sayesinde Anadolu’nun bağrından çıkmış zeki ve çalışkan Türk evlatları ülkenin en yüksek mertebelerine kadar gelebilmiştir.

Bugün eğitimde, bilimde, sanayide, tarımda, askeri alanda, spor alanında, sanat alanında, medeniyet alanında ulaştığımız başarıların hepsinin mayasında Cumhuriyetin izlerine rastlamak mümkündür. Bugün bölgesinde denge unsuru bir ülke varsa bunu Cumhuriyet’e borçludur, bugün bölgesinde hızlıca medenileşen bir memleket varsa bunu Cumhuriyet’e borçludur, bugün kurumlarıyla birlikte güçlü bir yapı varsa bunu Cumhuriyet’e borçludur.

Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’ta ve Cumhuriyet’in ilanının yüzüncü yılında hepimiz önümüzdeki yüzyıllarda ülkemizi bekleyen risklerin de fırsatların da farkındayız. Kurucu ekibe ve bir asır boyunca Cumhuriyet’e hizmet etmiş herkese millet olarak şükran borçluyuz. Önümüzdeki yıllar ve yüzyıllar başta gençlerimiz olmak üzere hepimize emanettir. Emanetin farkında olarak hep birlikte ve omuz omuza ülkemizi daha ileriye gitmenin ümit ve heyecanıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin