İSTANBUL
Giriş Tarihi : 21-07-2023 13:02

Taksiciler Zam gelmeden Zamlı tarifeye geçti!

İstanbul’da Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) toplantısı henüz yapılmadı. UKOME’nin gündemlerinden biri de toplu ulaşıma yapılacak zam. Ancak UKOME kararı olmadan taksiciler, müşterilerden zamlı fiyat almaya başladı.

Taksiciler Zam gelmeden Zamlı tarifeye geçti!

ZAM ÜZERİNE ZAM

15 Temmuz 2023 tarihli ve 7390 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla benzin ve motorinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), 5 TL artırılırken motorine bir zam daha geldi. 21 Temmuz Cuma günü (bugün) itibariyle motorine 1 lira 55 kuruşluk zam geldi. Zam pompa fiyatına yansıtıldı. Benzin grubunda ise herhangi bir zam ya da indirim haberi bulunmuyor.

GÖZLER İSTANBUL’A ÇEVRİLDİ

Durum böyle olunca Ankara başta olmak üzere bir çok belediye toplu ulaşıma zam yaptı. Yapılan zamların ardından gözler İstanbul’a çevrildi. 27 Temmuz’da toplanması beklenen UKOME’nin gündeminde de toplu taşımaya zam var.

YALAN HABER ÜZERİNE ZAMLI TARİFE UYGULANIYOR

Ancak dün bir sosyal medya hesabı “Kamuoyuna duyurulur! İstanbul’da taksi ücreti ‘indi/bindi’ 75 TL oldu” paylaşımı yaptı. Bunun üzerine UKOME kararı olmadan taksiciler, taksimetre fiyatlarını değiştirdi ve indi-bindi ücreti olarak 75 TL fiyat almaya başladı.

İBB YALANLADI

İBB’li yetkililer UKOME kararı olamadan zam yapılamayacağını belirterek, UKOME kararı olmadan yüksek fiyat isteyen taksicilerin Beyaz Masa’ya şikâyet edilmesini belirtti.

ZAM GELMEDEN ZAMLI TARİFE UYGULADI

Bu sabah‘indi/bindi ücretinin 75 TL’ olduğunu söyleyen taksiciye yolcu itiraz etti. 34 THR 36 plakalı taksici, yolcuyu zam gelmeden kendisinin uyguladığı zamlı fiyatla gideceği yere götürdü. Uygulamadan gideceği mesafenin ne kadar olduğuna bakan yolcu, taksicinin 150 TL’lik yere 200 TL aldığını söyledi. Yolcu, ayrıca taksiciyi şikâyet etmek için fiş istedi ancak taksici, fişi yazmadan verdi ve kendisinin yazmasını istedi.

AdminAdmin