SİVAS
Giriş Tarihi : 08-09-2022 10:25

Tekrar seçilmesine kesin gözüyle bakılan Eken ekibini tanıttı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, görkemli bir kalabalık eşliğinde düzenlediği basın toplantısında tekrar adaylığını resmen açıkladı. Sivas İş dünyasında ve halk arasında sevilen büyük takdir gören ve aracısız olarak ulaşılabilen tekrar seçilmesine kesin gözüyle bakılan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken seçimlerde ekibinde yer alan oda meslek komitelerindeki adaylarını tanıttı.

Tekrar seçilmesine kesin gözüyle bakılan Eken ekibini tanıttı

STSO BELLİ BİR GURUBUN DEĞİL TÜM ÜYELERİNİN YANINDA

Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken, Kasım ayında gerçekleştirilecek olan Sivas Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerine birlikte gireceği ekibi tanıtarak, “2018 yılında Odamızın kıymetli üyelerinin teveccüh ve destekleriyle, şehrimizin, üyelerimizin hak ve menfaatlerini odak noktası haline getirecek bir misyonla göreve başladık. Bizleri o süreçte görev almaya iten ana sebep, sahada üyelerimizden gelen sahipsizlik vurgusu, belli bir grup ya da kesim dışında kimseyi kucaklamayan, şehrin gerçek sorunları karşısında etkisiz kalan bir yönetim anlayışıydı. Görev süremiz boyunca, Türkiye genelinde birçok oda ve yönetime nasip olmayacak kazanımlarla, başarılarımızı taçlandırdık. Taraflı tarafsız tüm kesimlerden övgü alan çalışmalarımızın neticesinde yüzümüz ak, vicdanen görevimizi yapmanın verdiği huzur, yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladığımız projelerin verdiği heyecanla, yeniden ekibimizle birlikte üyelerimizin karşısına çıkıyoruz” dedi.

4 yıllık görev süresinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Eken, şunları kaydetti; “2018 yılında yürüttüğümüz seçim çalışmalarımızda üyelerimizin bizden talep ettiği en önemli konu Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında ulaşılabilir bir yönetim modeli oluşturulmasıydı. Başkanlık katını dahi göremediğini söyleyen üyelerimiz olduğunu bu çalışmalardan öğrendik. 

Göreve geldiğimiz ilk gün itibariyle Odamızın kapılarını gerçek sahipleri olan üyelerimize açtık.

Oda kayıt belgelerini ücretsiz olarak vermeye başladık.

Odamız teknolojik altyapısını yeniledik;

Web sitemizi yenileyerek mobil uygulamasını hayata geçirdik.

Arşivimizi dijital ortama taşıdık.

Üyelerimizin, Odamıza gelmeden belgelerini online olarak alabileceği altyapımızı hayata geçirdik.

Logomuz ve kurumsal kimliğimizi yeniledik.

Sosyal medya hesaplarımızı etkin kullanarak, üyelerimize yönelik profesyonel içerikler üretir hale geldik.

5. Katta bulunan restoranımızı yenileyerek Çok Amaçlı Salona dönüştürdük.

Yıllardır atıl durumda olan Kongre ve Fuar Alanını, Bilim ve Teknoloji Üniversitesine kazandırdık. Bu sayede üniversitemizin fiziki yapılanmasını hızlandırdık. Gururla söylüyorum eğer 2023-2024 yılında üniversitemiz öğrenci kabulü yapabildiyse, bunda odamızın katkısını inkar edilemez bir gerçektir.

Ömrünü tamamlamış olan Eski hizmet binamızı yenilemek için projemizi hazırladık.

Her zaman üyelerimizin yanında olduk, üyelerimizin büyük bir çoğunluğunu ziyaret ettik.

Sivas merkez ve ilçelerimizde düzenlediğimiz iftar programlarında 3000 üyemizle bir araya geldik.

Kamu hastanelerinden alacaklarını tahsil edemeyen medikal firmalarının sorunlarını gündeme taşıdık ve alacaklarının tahsilini yolunda katkı sunduk.

Pandemi sürecinde Odamız imkanlarıyla 500 üyemize 50 Milyon TL tutarında Nefes Kredisi kullandırdık.

Pandemi döneminde kira ertelemesi için çağrılar yaptık ve ertelemelerin yapılmasını sağladık.

Pandemi döneminde tüm üyelerimizin ticari kaygılarını hafifletmek adına ile kendileri ile iletişim halinde olduk.

Salgın döneminde odamız imkanları ile 100 bin adet maske ve dezenfektan seti dağıttık

Pandemi sürecinde 24 meslek komitemiz ile online olarak toplantılar gerçekleştirdik.

Tam kapanma sürecinde üyelerimiz için özel izinler aldık

Kamuya iş yapan müteahhitlerimizin sorunlarını TOBB Ekonomi Şurasında Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay ve bakanlarımıza ilettik.

Tüdemsaş’ın Türasaş’a devri sırasında ilgili illerin oda başkanları ile toplantılar düzenledik. İlimizin hak kaybına uğramaması adına girişimlerde bulunduk.

Yöresel ürünlerimizin tescili noktasında, çalışmalarımıza hız verdik. Bir çok ürünümüz için coğrafi işaret belgesi aldık başvurularımız devam ediyor.

‘Haydi Sivas Yerel İşletmelerine Sahip Çık' sloganı ile destek kampanyası başlattık.

Şehrimizin kültürel yaşantısına katkı sağlamak adına, konserlere, sahne gösterilerine kaynak aktardık ve gerçekleştirdik.

Üyelerimizden gelen talep ve beklentileri, Cumhurbaşkanlığı makamı da dahil olmak üzere tüm ilgili mercilere çekinmeden ilettik

Kamu Bankalarının Genel Müdürleri ile üyelerimizi bire bir görüştürerek sorunlarının çözümüne yardımcı olduk.

Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla, Orta Anadolu Ekonomi Forumunu Sivas’ta gerçekleştirdik.

Burs ve yardım kampanyalarına destek verdik.

Üyelerimizin destekleri ile Sivasspor’umuza yeni otobüs alarak teslim ettik.

Üniversite - Sanayi işbirliğine önem verdik.

Bu doğrultuda 2 Milyon TL sermaye ile kurulan ve ortağı olduğumuz Organik Solucan gübresi üreten SORTAŞ adlı şirketimiz ilk ihracatını Irak’a yaptı.

Ortağı olduğumuz Teknokent’in gelişmesine destek verdik.

Ortağı olduğumuz Sivas İhracatçılar Ligi Dış Ticaret A.Ş. şirketi üzerinden Kazakistan’a ihracat yapmaya başladık.

Şehri Hızlı Trene hazırlamak için ‘Geleceğe Hızlı Yolculuk - Hızlı Tren’ konulu çalıştay düzenledik.

Odamız ülkemizin imza attığı, yeşil iklim anlaşması konusunda hazırlık yapan bu konuda çalışma yapan öncü odalardan birisi oldu.

Birinci Organize Sanayi Bölgesinde muhtelif sebeplerle yatırım yapılmayan tüm parselleri geri aldık, gerçek yatırımcı ile buluşturduk. Gururla üzerine basarak söylüyorum, 1. Organize sanayi bölgesinde yatırımcı ile buluşmayan parsel kalmadı.

2018 yılından bugüne 62 fabrikaya yer tahsisi yaptık, 20 fabrikamız üretime başladı.

1.OSB’de 6 bin 750 çalışan varken şu an 12 bin kişi istihdam ediliyor. Tüm fabrikalar tamamlandığında istihdam sayısı 15 Bine ulaşacak.  

1.OSB içerisine 1 MW enerji üreten GES kuruldu.

 “Yatırımcının Emrindeyiz” sloganı ile İstanbul’daki iş insanlarına yönelik düzenlediğimiz ‘Sivas İş Dünyası Buluşması' programında 250 iş insanımızı Sivas’a yatırım yapmaya davet ettik.

Odamızın 120. Yılı nedeniyle etkinlikler düzenledik. Odamızın 40 yıllık üyelerine, vergi rekortmenleri ve ihracatçılarımıza ödüller verdik.

Üyelerimizi bilgilendirmek için çok sayıda konferans ve bilgilendirme toplantısı düzenledik.

Elbette bunları çoğaltmamız mümkün. Saatlerce anlatabiliriz yapılan çalışmaları. Ben sizlere önemli olanları yeniden hatırlamak istiyorum.

Göreve geldiğimizde Sivas Ticaret ve Sanayi Odamız B sınıfı akredite odaydı. Yürütmüş olduğumuz başarılı ve öncü hizmetler doğrultusunda Sivas Ticaret ve Sanayi Odamız 2021 yılında Türk Loydu Vakfı uzmanları tarafından yapılan denetimler sonucunda ilk kez 5 yıldızlı A Sınıfı Akredite Oda oldu.

9 Eylül Cuma günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde düzenlenecek törende Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan belgemizi alacağız.

Diğer bir konu ise Demirağ OSB’nin Cazibe Merkezi olmasıdır.

Biz, göreve geldikten sonra Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak teşvik seferberliği başlattık. TOBB Ekonomi Şurasında Cumhurbaşkanımıza teşvik doyasını sunduk. Sonrasında konuyu sürekli gündemde tuttuk. Bakanlarımıza konuyu tekrar tekrar hatırlattık.

Cumhurbaşkanımız 28 Aralık’ta cazibe merkezi kararnamesini imzaladı. 2022 yılının ilk 8 ayında Demirağ OSB’de 60 firmaya yer tahsisi yapıldı, 17 Bin kişi için istihdam garantisi alındı.

Cazibe Merkezi konusunda hayal, şahsıma sizden başka konuşan yok, boşuna çaba harcıyorsunuz dediler. Ama bizler inandık.

Demek ki inandığınızda, birlik ve beraberliği sağladığınızda, ben değil biz dediğinizde kendiniz için değil Sivas için üyeleriniz için çalıştığınızda en iyi sonucu alıyorsunuz. 

Valimizle, Milletvekillerimizle, Belediye Başkanımızla Başkanlar Kurulumuzla bu konuda bıkmadan yılmadan çalıştık. Cumhurbaşkanımız da sözünü verdiği cazibe merkezi kapsamına Demirağ OSB’yi aldı.

İşsizliği hep birlikte bitirebilmek için şehrimizin tamamının 6. Bölge Teşvikleri kapsamına alınması için çalışıyoruz.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde ilk kez bir başkan bölge temsilcisi seçildi. Aralarında Kayseri, Konya, Eskişehir ve Ankara gibi illerin yer aldığı İç Anadolu bölgesinde 63 Oda&Borsa Başkanımızın oylarıyla TOBB İç Anadolu Bölge temsilcisi seçildim.

Lafta, belli bir grup tarafından değil İç Anadolu’da bulunan 13 ilimizin oda ve borsa başkanları bölgemizi siz temsil edin dedi ve oyunu bize verdi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odamızı bu görevle en üst düzeyde temsil ettik.

İç Anadolu Bölge Temsilcisi olarak TOBB Ekonomi Şurasında, Sn. Cumhurbaşkanımıza bölgemizin 15 maddeden oluşan taleplerini iletme imkanı bulduk.

Sn. Cumhurbaşkanımız’dan, Demirağ OSB'nin 93 Milyon TL’lik altyapı ödeneğini, Demirağ OSB ve Sivas’ın tamamının cazibe merkezi kapsamına alınmasını istedik.

Bize güvenen Oda ve Borsa Başkanlarımız ile bizi sen temsil edersin diyerek bizlere oy veren üyelerimize teşekkür ediyorum. 

Geride bıraktığımız 4 yıllık süreçte Ulaşılabilir Başkan, Ulaşılabilir Yönetim anlayışı ile Odamızın kapılarını tüm üyelerimize açtık.

Kapı kapı üyelerimizi ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledik. Çözüm ürettik.

Ben değil Biz anlayışını hakim kılarak, Üyelerimiz ve Sivas için çalıştık. Yatırımcıları şehrimize davet ettik.

Bilgilendirme toplantıları düzenledik, iftar yemeklerinde ‘Büyük Ailemiz’ ile bir araya geldik.

Unutulmuş olan, seçimden seçime gidilen İlçelerdeki üyelerimizle istişare toplantılarında, kahvaltılarda ve iftar yemeklerinde bir araya geldik.

Gece gündüz demeden çalıştık. Sizlere verdiğimiz sözü unutmadan görevimizi yerine getirdik. Kimsenin adamı olmadan, ayırmadan, kayırmadan 8 Bin üyemiz için çalıştık.”

-DEĞİŞİMLE BAŞLAYAN GELİŞİMİN DEVAMI İÇİN ADAYIZ-

Tek dertlerinin üyeler olduğunu dile getiren Eken, “Yapacağımız eksik kalan çalışmalarımız için ben ve ekibim bir dönem daha adayız.

Demirağ OSB’de fabrika bacalarının tütmesi için,

Marka yatırımları ilimize çekebilmek için,

Sivas’ın tamamının 6.Bölge teşvik kapsamına alınması için,

Demir Çelik Fabrikasının yeniden üretime başlaması, istihdam sağlamasını sağlamak için,

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarına Yeni bir hizmet binası yapmak için,

Yer tahsisi yapılırsa yapacağız diye sözünü verdiğimiz Fuar Alanını şehrimize kazandırmak için,

Sivas’ın ihracatını 1 Milyar dolara çıkarmak için,

Yeniden adayız.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasını

Şehirle bütünleşen, Odamızın marka değerini ve tanınırlığını arttıran

Seçimden seçime değil görevde olduğu süre boyunca üyeleriyle bir arada olan,

Büyük, küçük esnaf tüccar demeden herkesi eşit gören

İlçelerdeki üyelerini unutmayan, onlarla sık sık bir araya gelen,

Belli sınıfın değil Sivas’ın tüm esnaf, tüccar ve sanayicisi ile bütünleşen

Laf değil icraat üreten bir odaya dönüştürdük.

Kazananın şahıslar değil Sivas olması dileğiyle, beni sabırla dinleyen tüm haziruna ve siz kıymetli basın mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Değişimle başlayan gelişimin devamı için yeniden, tüm ekibimiz ile birlikte Sivas’a hizmetkar olmak için adayız” diye konuştu. 

AdminAdmin